Consiliul Judeţean Călăraşi, iniţiatorul unei campanii de voluntariat

Cele mai citite

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

În săptămâna 26-30 iulie, Consiliul Judeţean în colaborare cu Societatea Crucea Roşie – filiala Călăraşi şi ONG-uri din municipiul Călăraşi a desfăşurat acţiuni de voluntariat sub egida „Dezvoltarea Voluntariatului – Protejează Viaţa, Protejează Mediul“.

La solicitarea Societăţii Crucea Roşie – filiala Călăraşi şi cu sprijinul primarului comunei Modelu, Gheorghe Dobre, în aceeaşi localitate au fost identificate 50 de familii nevoiaşe, cărora le-au fost distribuite produse alimentare şi industriale de către Crucea Roşie Călăraşi în colaborare cu Societatea Naţională de Cruce Roşie România. În prima zi a acţiunii de voluntariat, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Călăraşi, Inspectoratului Şcolar al Judeţului Călăraşi şi a Asociaţiei Partida Romilor au efectuat o deplasare la domiciliul elevilor cu risc de abandon şcolar, unde au încercat să stea de vorbă cu părinţii, informându-i pe aceştia despre necesitatea şi importanţa şcolii. A doua zi, în aceeaşi formulă, reprezentanţii au mers în municipiul Călăraşi, la alte familii pentru identificarea elevilor predispuşi abandonului şcolar şi persoanelor aflate în dificultate, cu nevoi speciale. În data de 28 iulie, echipa de voluntari a organizat o campanie de conştientizare privind protejarea vieţii populaţiei din cartierul Oborul Nou – municipiul Călăraşi. A urmat o deplasare la Centrele de Bătrâni, unde a fost organizată o şezătoare literară şi unde reprezentanţii Asociaţiei Renaşterea Culturală şi ai Consiliului Judeţean Călăraşi au făcut o donaţie de cărţi. Pe 29 iulie, Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă Dunărea de Jos, Sucursala Egreta Călăraşi, Crucea Roşie Filiala Călăraşi şi Consiliul Judeţean Călăraşi au organizat o campanie de conştientizare în municipiul Călăraşi, privind protejarea mediului. Săptămâna voluntariatului s-a finalizat cu simpozionul „Voluntariatul – O soluţie la nevoile societăţii actuale!“, care s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Călăraşi. Cecilia Câmpean, reprezentatul Consiliului Judeţean Călăraşi în acest proiect de voluntariat, a spus: „Săptămâna voluntariatului pe care noi l-am desfăşurat în colaborare cu dumneavoastră a fost un succes. După cum aţi observat, reacţiile au fost pozitive, unele până la lacrimi şi aici mă refer la persoanele vârstnice pe care le-am vizitat. Avem în vedere ca, în cel mai scurt timp, să mai organizăm astfel de acţiuni şi ar fi bine ca în aceste proiecte pe care noi le vom mai desfăşura să avem alături mai mulţi colaboratori din rândurile ONG-urilor şi numai“, a declarat Cecilia Câmpean. În altă ordine de idei, discuţiile s-au mai acsat pe importanţa, adresabilitatea şi roadele voluntariatului; bilanţul săptămânii voluntariatului, informare despre felul cum se pot accesa fonduri europene de către ONG-uri şi, nu în ultimul rând, socializarea între reprezentanţii participanţi la acţiunea tocmai încheiată.
Marga Culea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Eliberarea Parisului: un moment istoric de glorie și libertate

Eliberarea Parisului în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost un eveniment crucial și memorabil în istoria Franței...

Alte articole din aceasta categorie