Conducerea Consiliului Judetean:„ Vom face plangere penala impotriva DGFP si a prefectului Cristoi”

Cele mai citite

Gelu Brebenel
Gelu Brebenel
Giurgiuvean. Jurnalist din 1993. Am lucrat în presa scrisă, la radio Giurgiu şi Televiziunea Giurgiu, acum Valahia Tv. Membru al UZP din 1996. Coautor a două volume istorice şi autor al unui volum de interviuri.

  Conducerea Consiliului Judetean Giurgiu a organizat marti, 13 martie, o conferinta de presa pentru a lamuri unele aspecte ale blocarii, a doua oara consecutiv, a bugetului Consiliului de catre prefectul de Giurgiu. Cu acest prilej presedintele Consiliului Judetean- Dumitru Beianu a tinut sa dezminta, cu probe si acte, o serie de speculatii  vehiculate de  seful PSD Giurgiu- Marin Anton, cel care „in toate precizarile si acuzele care le face fabuleaza, inventeaza, pentru a obtine profit electoral de pe urma acestei situatii”- dupa cum a declarat Dumitru Beianu.

Printre precizarile facute, s-a aratat ca, prin blocarea bugetului nu mai este afectata partea de salarizare, dar ramane afectata partea de dezvoltare. Practic, prin actiunea prefectului, Consiliul Judetean si institutiile din subordine care au proiecte in derulare nu vor mai putea continua aceste proiecte- unele dintre ele europene, nu vor mai putea plati ratele de creditare etc, in conditiile in care atragerea de fonduri europene este declarata de actuala putere ca fiind „strategie de interes national”.

Prezent la conferinta, directorul executiv al Directiei Juridice a CJ a precizat ca insasi atacarea bugetului este ilegala, pentru ca „Directia Generala a Finantelor Publice a instiintat Prefectura cu privire la neconcordanta unor cifre din  unele capitole bugetare- in fapt simple rotunjiri! , iar prefectul a atacat acest buget in conditiile in care documentatia nici nu fusese depusa oficial la DGFP, directia intrind in posesia unui exemplar al bugetului prin intermediul unor… surse. „In fapt, este vorba despre niste cifre care puteau fi corectate- DGFP avand chiar obligatia de a asigura asistenta in acest sens,  nu despre verificarea respectarii legislatiei- lucru de care se ocupa Prefectura. Dealtfel, motivul Prefecturii pentru care a atacat bugetul spune totul: nu se stie cvorumul cu care s-a aprobat bugetul!”- a mai precizat Crisu Nina.

In incheierea conferintei, Dumitru Beianu a mai precizat: „ In acest mandat, mie personal nu mi s-a reprosat nimic, nu am facut greseli, nu am fost anchetat, spre deosebire de altii. Interesele mele sunt ale comunitatii si tin de buna functionare a Consiliului si de atragerea de fonduri europene. Intr-o tara care se apropie de dictatura, dl. Marin Anton are la dispozitie toate parghiile necesare pentru a constrola activitatea mea si a Consiliului, si poate sa o faca. … Cer intelegere giurgiuvenilor si oricand le pot raspunde la orice intrebare, dar ii rog in acelati timp sa fie atenti la conduita unor astfel de personaje, care nu fac decat rau tuturor”.

Miercuri, 14 martie, instanta va decide care din cele 5 capete de acuzare vor fi judecate, in procesul intentat de Consiliul Judetean Prefecturii, privind ilegalitatea atacarii bugetului propriu. A doua actiune judecatoreasca, privind restrangerea atacarii bugetului, are ca termen data de 26 aprilie. Intre timp, conducerea Consiliului Judetean va face plangere penala inpotriva DGFP si a prefectului, pentru abuz in serviciu, cerand importante daune financiare reprezentand contravaloarea taxelor, a penalitatilor si bobanzilor creditelor neplatite la timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

România va fi prezentă la cea de a 50-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Sofia

În perioada 5 - 10 decembrie, România va participa la cea de-a 50-a ediție a Târgului Internațional de Carte...

Alte articole din aceasta categorie