Condamnare la închisoare cu executare pentru un polițist din Giurgiu acuzat că a luat mită

Data:

Un polițist din Giurgiu, acuzat de 20 de acte de luare de mită, a fost condamnat definitiv la patru ani și șase luni de închisoare cu executare, conform unui anunț făcut miercuri de Direcția Generală Anticorupție (DGA). Sentința a fost pronunțată de Curtea de Apel București într-un dosar în care inculpatul a fost judecat pentru infracțiuni de luare de mită în formă continuată (20 de acte materiale), trafic de influență și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nedestinate publicității (trei acte materiale).

„În cadrul cercetărilor (…) s-a stabilit că, în perioada 2021-2022, polițistul a solicitat și primit sume de bani și diverse bunuri (material lemnos – cherestea pentru construcții și lemne de foc) de la administratorii unor firme din județul Giurgiu, în legătură cu exercitarea atribuțiilor sale de serviciu și efectuarea controalelor periodice la depozitele societăților respective. În acest context, el a divulgat informații confidențiale unor trei administratori de firme, informații la care a avut acces datorită funcției sale, referitoare la controalele pe care urma să le efectueze în perioada următoare”, se arată într-un comunicat transmis de DGA.

Conform aceleiași surse, în perioada martie-aprilie 2021, inculpatul a solicitat și primit de la un administrator de firmă bunuri cu titlu gratuit (doi metri cubi de cherestea), pentru a-și folosi influența asupra funcționarilor Gărzii Forestiere, cu scopul de a facilita obținerea rapidă a avizului de funcționare pentru un depozit din județul Giurgiu. DGA menționează, de asemenea, că în același dosar, Curtea de Apel București a condamnat definitiv un al doilea inculpat, administratorul unei societăți comerciale, la doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru infracțiunea de dare de mită.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL