Concursul naţional „Sanitarii Pricepuţi“ şi-a desemnat câştigătorii

concurs sanitarii priceputiCrucea Roşie Română a organizat la Buzău, în perioada 7-11 august, cea de-a 51-a ediţie a etapei naţionale a concursului „Sanitarii Pricepuţi“, la care au participat 45 de echipaje din întreaga ţară.
Locul întâi a fost ocupat de echipajului filialei de Cruce Roşie Sector 1 Bucureşti, urmat în ordine de echipajele filialelor din Giurgiu, Tulcea şi Arad.
„A fost o etapă de excepţie, cei 270 de elevi din întreaga ţară au arătat mult entuziasm, ei au demonstrate că sunt bine pregătiţi şi pun mult suflet în activitatea pe care o desfăşoară“, a declarat pentru AGERPRES reprezentantul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, Andreea Furtună.
Potrivit sursei citate, dacă în 2012 la această etapă au participat numai echipele de liceeni, ediţia din acest an este rezervată elevilor de gimnaziu.
„A fost o adevărată olimpiadă a echipajelor de voluntari, concursul a vizat însuşirea de către elevi a cunoştinţelor de bază pentru acordarea corectă a primului ajutor şi a celor de prevenire a accidentelor; păstrarea şi îmbunătăţirea sănătăţii fizice, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă, precum şi însuşirea cunoştinţelor de bază despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, despre istoria Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, principiile fundamentale ale Crucii Roşii şi promovarea ocrotirii mediului înconjurător“, a mai spus Andreea Furtună. AGERPRES

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments