Concursul „Arte e Cultura“ din Italia, dominat de elevii ialomiţeni

Cele mai citite

centrul-cultural-unesco-ionel-perleaMihaela RacoviteanuAcademia Internaţională Arte e Cultura din Castel San Giorgio, Italia sub patronajul celor mai înalte personalităţi ale Italiei: Preşedintele Republicii Italiene, Preşedintele Senatului, Preşedintele Camerei Deputaţilor, în parteneriat cu Academia Internaţională „Greci Marino“ şi din Ialomiţa cu Biblioteca Judeţeană „Ştefan Bănulescu“ derulează în fiecare an în luna iunie, proiectul intitulat ARTE E CULTURA. Anul acesta, ediţia a XVII-a  s-a desfăşurat în perioada 20-23 iunie 2013, proiectul având ca principal scop promovarea valorilor cultural-artistice româno-italiene în contextul apartenenţei la spaţiul comunitar european.
Concursul de  la Castel San Giorgio, o localitate aflată la numai câţiva kilometri de capitala Provinciei Salerno, a fost unul deschis tuturor: poeţilor, eseiştilor, artiştilor plastici sau aspiranţilor la titlul de „pictor“, fotografilor italieni sau străini, adulţilor sau copiilor. Participanţii au avut de respectat un Regulament ce a fost trimis în şcoli, licee şi toate bibliotecile publice din judeţ şi de achitat o taxă, o sumă modică ce se plăteşte, în general, la toate concursurile din Europa la cele şase secţiuni din concurs: pictură şi sculptură pentru adulţi, pictură pentru copii, poezie pentru adulţi, poezie pentru copii, proză pentru adulţi şi fotografie (alb-negru şi color) pentru adulţi şi copii.
Organizaţia culturală ARTE E CULTURA este un ONG, o organizaţie non-profit şi este condusă de maestrul Michelangelo Angrisani, preşedintele juriului concursului şi principalul organizator al manifestărilor din Italia. Michelangelo Angrisani este un artist plastic foarte apreciat în ţara sa şi peste hotare, expunând de-a lungul timpului în Spania, Israel, Cehia, România sau pe nave de croazieră ce-au străbătut globul. El este pictor, sculptor şi poet totodată, iar pentru pictură deţine exclusivitatea unei tehnici inovatoare care se numeşte „culoare în lemn“. Lucrări executate în această tehnică au fost expuse la Slobozia în anii anteriori la Galeriile ARCADIA ale Centrului Cultural UNESCO “Ionel Perlea”. Michelangelo Angrisani a participat deasemenea, la mai multe ediţii ale cunoscutei Bienale de Artă Contemporană de la Florenţa.
Reprezentantul Bibliotecii Judetene, Preşedinte Onorific pentru relaţia cu România al Academiei „Arte e Cultura“, Mihaela Racoviţeanu, a răspuns invitaţiei organizatorilor participând în Italia împreună cu Liliana Ionescu, artist plastic şi totodată profesor îndrumător pentru unii dintre copiii premiaţi, la manifestările dedicate concursului.

Câştigători la Secţiunea „Pictură pentru copii” sunt următorii:

 1. Premiul I, IARU SORINA MĂDĂLINA, elevă, Liceul de Artă  “Ionel Perlea” Slobozia
 2. Premiul al II-lea, STROE CEZAR MIHAI, elev, Scoala Gimnazială “Sf Apostol Andrei”, Slobozia
 3. Premiul al III-lea, STAN VALENTINA, elevă, Liceul de Artă  “Ionel Perlea” Slobozia
 4. Menţiune, PADURARU ALEXANDRA, elevă, Liceul de Artă  “Ionel Perlea” Slobozia
 5. Menţiune, PADURARU ALEXANDRA, elevă, Liceul de Artă  “Ionel Perlea” Slobozia
 6. Menţiune, ANDRONE AURELIA MIHAELA, elevă, Liceul de Artă  “Ionel Perlea” Slobozia
 7. Menţiune, ALEXANDRESCU DARIA RALUCA, elevă, Liceul de Artă  “Ionel Perlea” Slobozia
 8. Menţiune, CARAULANI STELUŢA CRISTINA, elevă, Liceul de Artă  “Ionel Perlea” Slobozia
 9. Menţiune, MATAC LIVIANA GEORGIANA, elevă, Liceul de Artă  “Ionel Perlea” Slobozia
 10. Menţiune, BĂLAN THEODOR OCTAVIAN, elev, Liceul de Artă  “Ionel Perlea” Slobozia

 Secţiunea „Fotografie”

 1. Premiul al III-lea, STAN IULIAN, elev, Liceul de Artă  “Ionel Perlea” Slobozia

Secţiunea „Pictură pentru adulţi”

 1. Premiul pentru carieră, Ionescu Liliana, artist plastic, Slobozia, Ialomiţa

Secţiunea „Proză pentru adulţi”

 1. Menţiune, CONDRUŢ O. ION, autor, Slobozia, Ialomiţa

Premiile acordate ce constau în diplome, cupe, medalii de argint şi de aur, cărţi, se vor oferi învingătorilor într-o ceremonie desfăşurată în cadrul SALONULUI ANUAL DE CARTE, ediţia a XXII-a, organizat la Biblioteca Judeţeană „Ştefan Bănulescu“ Ialomiţa în luna octombrie a acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie