Concordia Chiajna în Liga I în locul Rapidului, conform TAS

Date:

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a luat hotărârea de a retrograda echipa Rapid București, care nu obținuse licență pentru actualul sezon al Ligii I, iar locul va fi ocupat de Concordia Chiajna. Pentru a păstra numărul de echipe din prima ligă, Federația Română de Fotbal a organizat un meci de baraj între echipa Rapid București și prima echipă retrogradată pe plan sportiv, Concordia Chiajna. Rapid a câștigat meciul de baraj și a început acest sezon în Liga I, însă Concordia Chiajna a contestat la TAS dreptul de participare al Rapidului în prima ligă. TAS a dat dreptate clubului ilfovean, care va lua locul Rapidului în Liga I și ar trebui să susțină sâmbătă meciul cu Steaua.
„Aşa cum v-am spus, noi am făcut toate demersurile necesare la TAS, iar acum câteva minute am primit un mesaj de la avocatul nostru care este acolo. TAS ne-a dat dreptate, nici nu îmi vine să cred. Mai fericit de atât nu ştiu când am fost. Concordia va juca în Liga I în locul Rapidului“, a spus Mircea Minea, pentru MEDIAFAX.
Oficialul grupării ilfovene a menţionat că formaţia Concordia va disputa partida din etapa a III-a cu Steaua în locul echipei Rapid.
„Noi vom juca acum cu Steaua. Nu ştiu dacă meciul se va mai disputa sâmbătă. În aceste condiţii s-ar putea ca meciul să se reprogrameze, vă daţi seama. Nu ştiu, acum aşteptăm şi noi înştiinţarea oficială de la TAS“, a adăugat Mircea Minea.
Formaţia Rapid a învins, la 13 iulie, pe Stadionul Dinamo, cu scorul de 2-1 după prelungiri, echipa Concordia Chiajna, într-un meci de baraj pentru obţinerea dreptului de participare în ediţia 2013/2014 a Ligii I.
Anterior, tehnicianul Ionuţ Chirilă declara că gruparea Concordia Concordia ChiajnaChiajna a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, considerând că din punct de vedere legal echipa giuleşteană nu poate juca în primul eşalon.
Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.
Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...