Concertul trupei Suede a închis Summer Well

Date:

SuedeTrupa Suede a închis, duminică seară, Summer Well, festival care a avut loc în acest sfârşit de săptămână pe domeniul Ştirbey din Buftea, în faţa a peste 10.000 de spectatori, care au respirat aer curat departe de agitaţia oraşului, s-au distrat şi au ascultat muzică de calitate.
Suede, una dintre cele mai aşteptate trupe ale festivalului, a urcat pe scena principală de la Summer Well după concertele susţinute de The Family Rain, Spector, Everything Everything şi The Vaccines. Concertul britanicilor de la Suede s-a dovedit însă a fi unul „liniştit“, mulţi spectatori plecând încă din timpul show-ului susţinut de aceştia, cel mai probabil şi pentru că luni este o nouă zi de muncă.
Brett Anderson – vocalist, Mat Osman – chitară bas, Simon Gilbert – tobe, Richard Oakes – chitară şi pian, Neil Codling – clape şi chitară au adus pe scenă rock-ul alternativ, prin piese mai vechi, dar şi mai noi, melodii de pe cel mai recent album „Bloodsports“, considerat de critici unul dintre cele mai bune comeback-uri din istoria recentă a muzicii britanice.
Vocalistul formaţiei, îmbrăcat casual, în jeansi şi cămaşă, a mulţumit publicului în limba română în repetate rânduri, în timp ce pe ecranul din spatele scenei rulau imagini care reprezentau mesajul pieselor.
Spre finalul concertului, Suede a interpretat cel mai cunoscut single al lor – „Beautiful Ones“ -, un hit de top 10 în Marea Britanie. Ei au fost chemaţi la bis şi au revenit pentru o singură piesă, moment în care solistul a coborât în public şi a închis seara şi festivalul cu piesa „Saturday Night“.
Muzica live a început să se audă în cea de a doua zi de festival Summer Well duminică, la ora 17,00, odată cu concertul susţinut de trupa britanică The Family Rain, alcătuită din fraţii William, Ollie şi Timothy Walter, care abordează genul blues rock.
Cei trei au pregătit publicul pentru concertele care aveau să urmeze pe scena principală de la Summer Well. Doi dintre membrii trupei s-au făcut remarcaţi printr-o piesă vestimentară haioasă, respectiv şosetele alb şi roşu, care erau foarte vizibile. Solistul formaţiei a mulţumit publicului în repetate rânduri şi a coborât chiar şi în faţa scenei pentru un solo la chitară.
Spre finalul reprezentaţiei lor, el a făcut o poză publicului, spunând că vrea să o aibă ca amintire până când The Family Rain va reveni în România.
Concertul lor s-a încheiat după mai bine de 45 de minute, timp în care pe pajiştea din faţa scenei s-au strâns câteva sute de spectatori care au stat fie în picioare, fie pe pături, rogojini sau perne.
Cei de la trupa Spector, carismatici şi îmbrăcaţi cu stil, au intrat în scenă puţin după ora 18,00. Solistul formaţiei, Frederick Macpherson, îmbrăcat într-un costum de culoare albă, s-a declarat onorat să se afle în România, unde, după cum a povestit, se află pentru prima oară. El a făcut atmosferă şi publicul a cântat alături de trupă. Spector a adus pe scena de la Summer Well stilul indie rock, o combinaţie între „Roxy Music şi The Strokes, The Killers şi Kanye West, Pulp şi Frank Sinatra“ după cum spun criticii, şi piese de pe primul lor album „Enjoy It While It Lasts“.
Everything Everything, trupă care abordează stilul rock/pop a urcat pe scenă după cei de la Spector. Mii de spectatori se strânseseră deja în faţa scenei.
„Este primul nostru show în România şi suntem foarte fericiţi să fim aici“, a spus solistul trupei, Jonathan Higgs.
În timpul concertului lor publicul a fost cuprins de atmosfera de festival şi a început să se dezmorţească uşor – uşor şi să danseze.
Răcoarea serii şi cei de la The Vaccines au dezmorţit şi mai mult publicul de la Summer Well. Britanicii şi-au făcut intrarea pe acorduri dure de chitară bass şi tobe. Membrii trupei au amintit că anul trecut au fost invitaţi să cânte la festival şi nu au reuşit să îşi susţină concertul deoarece a doua zi de Summer Well a fost anulată din cauza ploii.
„Suntem pentru a doua oară norocoşi“, a spus solistul trupei.
Pe parcursul concertului au interacţionat permanent cu publicul, care a ţinut, prin aplauze, ritmul pieselor precum „Melody calling“ sau „If you wanna“. „A fost o noapte nemaipomenită“, a spus solistul la finalul concertului.
Japonezii de la ENRA, veniţi în premieră în România, au dansat şi s-au „luptat“ cu formele geometrice din imaginile tridimensionale proiectate pe scena secundară a festivalului, realizată special pentru numărul lor de dinainte de concertul celor de la Suede.
În pauzele dintre concerte au rulat pe ecranul principal şi patru clipuri cu imagini din Bucureştii Vechi, realizate cu fotografii din arhiva Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, iar la standurile unde se făceau tatuaje cu coloranţi alimentari şi la „zborul“ de câţiva metri deasupra pământului cu balonul cu aer cald s-au format cozi, în timp ce francezii de la Ebullitions au revenit cu baloanele lor gigantice de săpun în culori de curcubeu cu care au umplut pajiştea şi cerul la domeniul Ştirbey.
În festival, spiritul a fost unul de vacanţă, spectatorii bucurându-se aici de hamace, corturi suspendate sau leagăne, un cinematograf în aer liber sau unul amenajat într-una din clădirile de pe domeniul Ştirbey unde a rulat în premieră documentarul BBC cu David Bowie.
Faţada Palatului Ştirbey a fost transformată prin lumini şi culoare cu ajutorul video mapping-ului realizat de cei de la Les Ateliers Nomad.
Publicul numeros de la Summer Well a fost de toate vârstele – de la copii de câteva luni până la oameni trecuţi de prima tinereţe. „Codul vestimentar“ a fost inspirat de spiritul de vacanţă al festivalului, iar ţinutele şic şi lejere, accesorizate cu bentiţe cu flori, banderole cu ţinte, pălării sau turbane au fost îmbrăcate de fete, în timp ce unii băieţi au purtat tricouri cu Suede sau The Vaccines sau cu diverse mesaje, precum „Sunt regele băuturii“. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...