Comunele Berceni şi Clinceni ar putea intra în carantină

Comunele Berceni şi Clinceni ar putea intra în carantină

DSP Ilfov a propus intrarea în carantină a comunelor Berceni și Clinceni. Medicii de la DSP au înaintat propunerile către autoritățile județene după ce în aceste localități rata de infectare a depășit 10 la mia de locuitori.

Mii de locuitori merg în fiecare zi la serviciu în București, din localitățile limitrofe capitalei. Doar din localitatea Berceni pleacă zilnic peste 2.000 de mașini, spune administrația locală. În comună, numărul de îmbolnăviri a crescut alarmant în ultimele două săptămâni: sunt peste 130 de cazuri, ceea ce indică o rată de peste 10 îmbolnăviri la mia de locuitori.

În comuna Berceni rata de infectare este de 10.11, la o populație de 9.395, iar în comuna Clinceni rata de infectare este de 10.17 la o populație de 7.475 de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Ilfov va decide zilele următoare măsurile care se vor impune în aceste localităţi, nu inainte de a consulta autorităţile din Bucureşti. Până acum, Ciorogârla este singura localitate din Ilfov care a fost izolată. Măsura se menţine până în data de 26 noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.