Comuna Chitila, poluata cu arsenic si mercur

Data:

 

Localitatea Chitila poluata cu mercur si arsenic
Localitatea Chitila poluata cu mercur si arsenic

 

Localitatea ilfoveana Chitila a fost poluata cu mercur de catre oamenii de incredere ai lui Sergiu Bahaian. Marcel Bartic si Constantin Furtuna, patronii care au poluat comuna Chitila, din judetul Ilfov, cu sute de tone de deseuri, deversate in curtea unui depozit din localitate, au fost arestati pentru 29 de zile.

Speriati de faptul ca o mare parte din comuna a fost puternic poluata, oamenii nu mai folosesc apa din puturi, iar copiii si batranii nu mai ies din case de frica sa nu fie infestati.

Fapta a fost descoperita de procurorii si politistii din cadrul Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase. Cei doi oameni de afaceri au fost prinsi in flagrant in timp ce ingropau in cutiile cu deseuri in mai multe curti din Bucuresti si Ilfov.

Procurorii au sesizat ca cei doi administratori ai societatii “Petromar”, au abandonat acolo 60 de kilograme de mercur, 100 de tone de deseuri toxice infestate cu arsenic, precum si diverse cantitati si tipuri de alte deseuri periculoase.

Anchetatorii au stabilit ca societatea respectiva a preluat peste 2.250 de tone de deseuri periculoase, pentru a le transporta, depozita, trata si neutraliza.

Deseurile au fost abandonate in diferite depozite din Bucuresti, de pe langa Capitala si chiar in curtile unor imobile.

Cantitatea cea mai mare de mercur si arsenic, depozitata in incinta unei firme din Chitila, va fi ridicata de autoritati abia dupa ce prefectura va putea elibera suma necesara pentru distrugerea deseurilor, potrivit tabloidului Can-Can.

Cercetarile continua, iar cei doi administatori de firme risca pedeapsa cu inchisoarea pana la 5 ani.

Maricel Bartic a mai fost arestat in dosarul de evaziune si inselaciune al afaceristului Sergiu Bahaian, el fiind unul dintre “locotenentii” barbatului acuzat, printre altele, ca ar fi comandat uciderea mai multor boschetari.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Abonamente early-bird la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition din 12 aprilie

Opera Națională București anunță lansarea campaniei de vânzare a...

Ursul din pădurea Ciolpani a fost văzut din nou

Ursul care a pus pe jar autoritățile în week-end...

BUCHAREST OPERA FESTIVAL – ALL PUCCINI EDITION, 7-16 iunie 2024, la ONB

Anul centenar puccinian este sărbătorit la Opera Națională București prin cea...

Un adolescent din Călărași dat dispărut a fost găsit de poliție în gara Constanța

În data de 15 aprilie curent, ofițeri din cadrul...