Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte, cel mai mare obiectiv de investiţii în derulare în municipiu

natatie_adevarul_roComplexul Turistic de Nataţie din Târgovişte, investiţie ce se ridică la 63,4 milioane de lei, va fi inaugurat în mai 2014, a declarat, vineri, primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga, care a efectuat o vizită de lucru la şantierul unde se construieşte complexul.

Fondurile necesare investiţiei provin 50% prin Programul Operaţional Regional – bani nerambursabili -, iar 50% de la Primăria Târgovişte.
‘’Este cel mai mare obiectiv de investiţii care se execută în acest moment în Târgovişte. Lucrarea are termen de execuţie doi ani şi sper ca de 1 mai 2014 să putem să inaugurăm cea mai modernă bază turistică şi de nataţie din această parte a României. Va fi construit un bazin de înot şi de polo, omologat de Federaţia Internaţională de Nataţie şi în care se vor putea desfăşura competiţii de nivel european. O să fie un bazin acoperit de înot acoperit’’, a declarat primarul Gabriel Boriga.
Acesta a spus că lucrările la complex sunt de amploare având în vedere investiţiile importante care se fac aici.
‘’Vom avea şi o piscină descoperită. Vor mai fi trei terenuri de tenis şi unul de baschet, precum şi două de mini fotbal. Toate aceste terenuri urmează să aibă terenuri sintetice şi nocturnă.
De asemenea se vor amenaja 225 de locuri de parcare, un amfiteatru în aer liber, terase, cafenele, restaurant şi un Aqua Land pe două hectare’’, a mai spus primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.
Complexului Turistic de Nataţie din Târgovişte se va întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, pe amplasamentul fostei Baze Crizantema.
Licitaţia pentru executarea lucrării a fost câştigată de Delta ACM 93 şi Berndorf Metall.
Contractul de finanţare al acestui complex a fost semnat în luna martie 2011, de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea vreme, Elena Udrea.
Contractul de execuţie lucrări a fost semnat în august 2012. La acea vreme se făcea precizarea că acesta este primul complex turistic de nataţie din regiunea Sud Muntenia finanţat prin Regio.
(Agerpres)

Leave a Reply

Your email address will not be published.