Compania Municipală Cimitire București intenționează să vândă un teren achiziționat în Glina

Cele mai citite

Consilierii locali ai Capitalei trebuie să dezbată și să voteze un proiect de hotărâre referitor la „mandatarea reprezentanților CGMB desemnați în Adunarea Generală a Acționarilor societății pe acțiuni Compania Municipală Cimitire București SA să aprobe vânzarea terenului intravilan în suprafață de 91.397 metri pătrați, proprietate a societății, situat în sat Glina, comuna Glina județul Ilfov”.

Raportul de specialitate și referatul de aprobare, documente atașate proiectului, nu oferă nicio explicație privind motivele pentru care terenul, achiziționat în anul 2019 prin intermediul Companiei Municipale Cimitire, care urma să fie amenajat ca un cimitir, urmează să fie vândut.

Terenul intravilan, care în prezent este clasificat ca teren agricol, a fost achiziționat în mai 2019 pentru suma de 10.444.702 lei, fără TVA, echivalentul de 2.193.528 euro la acea vreme, la un preț de vânzare de 24 de euro pe metru pătrat.

Terenul are acces la Drumul Național 4 București – Oltenița și este situat în apropierea unor cartiere de locuințe, conform informațiilor dintr-un certificat de urbanism emis anul trecut. În conformitate cu acest document, pentru înființarea de noi cimitire este necesar avizul Consiliului Local Glina, dar și acordul proprietarilor de locuințe din cartierele din apropiere.

În octombrie 2019, Compania Municipală Cimitire București a lansat o licitație pentru servicii de proiectare complete în vederea înființării unui cimitir în comuna Glina cu o suprafață de aproape 100.000 de metri pătrați, ca urmare a lipsei acute de locuri de înhumare pentru populația civilă din București.

“Din informațiile oficiale a reieșit faptul că la nivelul Municipiului București există o lipsă acută cu privire la locurile de înhumare pentru populația civilă, gradul de ocupare pentru cimitirele aflate în administrarea Consiliul General al Municipiului București, denumit în continuare C.G.M.B. sau administrație publică, este de 100% pentru înhumări. Există un deficit în ceea ce privește locurile libere destinate pentru calamități, fiind disponibile doar 3.478 de locuri față de necesarul de 12.000 locuri de înhumare estimate în prezent la nivelul Municipiului București”, se menționa în caietul de sarcini al licitației.

În plus, documentația precizează că înființarea noului cimitir va genera venituri din activități specifice de pompe funebre, concesiunea și vânzarea locurilor de veci, servicii de întreținere și salubrizare a acestora, precum și activități comerciale și de prestări servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura urgenţele pe 1 şi 2 iunie şi de Rusalii

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a informat că în zilele de 1 și 2 iunie, precum și...

Alte articole din aceasta categorie