Compania Evofarm a achiziționat 22 de „Farmacii de la Țara” din județele Ilfov, Dâmbovița, Giurgiu și Teleorman

Cele mai citite

Pe piața distribuției de medicamente din România, grupul Evofarm, cu sediul central în Buzău și deținând 126 de farmacii în 11 județe, a finalizat achiziționarea a 22 de unități ale firmei Farmacia de la Țară SRL, situate în județele Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Teleorman. Această tranzacție a fost autorizată de către Consiliul Concurenței.

După o analiză atentă, Consiliul Concurenţei a concluzionat că această tranzacție „nu creează obstacole semnificative pentru concurența efectivă pe piața românească sau pe o parte a acesteia și nu există îndoieli serioase cu privire la compatibilitatea sa cu mediul concurențial normal”.

Grupul Evofarm este prezent pe piața farmaceutică, atât în segmentul de vânzare cu amănuntul a produselor farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate, cât și în cel de vânzare cu ridicata.

Evofarm a luat naștere în 2017, anterior funcționând sub numele de Marcos Provit. În prezent, compania Marcos Provit SA face parte din grupul Evofarm și este deținută de oamenii de afaceri Marius Gabriel Neagu, Andrei Isac și Andrei Robert Tănase.

În 2022, firma Marcos Provit SA, operând farmaciile sub brandul Evofarm, a înregistrat o cifră de afaceri de 226,3 milioane de lei și un profit de 5,3 milioane de lei, cu un total de 231 de angajați. Totodată, firma Evofarm Distribuție SRL, parte a grupului, a obținut o cifră de afaceri de 3 milioane de lei și un profit de 155.000 de lei, cu un număr de 7 angajați.

Pe de altă parte, Farmacia de la Țară SRL este activă pe piața vânzării cu amănuntul a produselor farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate, conform datelor furnizate de Consiliul Concurenței. Compania este deținută de Bogdan Liviu Păun, Cristian Tufan, Constantin Lihu și Eleonora Lihu, conform informațiilor de pe platforma de business intelligence Termene.ro. În anul precedent, Farmacia de la Țară SRL a realizat o cifră de afaceri de 30,3 milioane de lei, înregistrând pierderi de 1,3 milioane de lei, cu o medie de 88 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Scene de groază la Dobroești

Un individ de cetățenie turcă, surprins în timp ce vandaliza mai multe obiecte de mobilier urban într-un parc din...

Alte articole din aceasta categorie