Comisari ai A.N.P.C. Bucuresti – Ilfov cercetati pentru luare de mita

Data:

Comisari ANPC cercetati pentru luare de mita
Comisari ANPC cercetati pentru luare de mita

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bucuresti efectueaza cercetari penale fata de inculpatii: Stoinea Sorin-Gabriel si Bologa Maria, arestata preventiv in alta cauza, ambii comisari in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (A.N.P.C.) – Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti – Ilfov, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

La data de 16 iulie 2010, cu ocazia unor controale de specialitate efectuate la diferiti agenti economici care desfasurau activitati de comert intr-un complex comercial din orasul Voluntari, judetul Ilfov, inculpatii Bologa Maria si Stoinea Sorin – Gabriel, ambii in calitate de comisari in cadrul A.N.P.C. – Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti – Ilfov, au pretins si au primit de la reprezentantii unor societati comerciale suma totala de 4.000 lei.

Banii au fost pretinsi si primiti pentru a aplica sanctiuni contraventionale mai blande raportat la neregulile constatate (ex. temperatura din magazin era prea ridicata pentru pastrarea in bune conditii a alimentelor care erau expuse spre vanzare), pretinzand ca aceste nereguli sunt sanctionabile cu confiscarea marfii, suspendarea activitatii firmei si amenda in suma de 5.000 lei.
Inculpatului Stoinea Sorin – Gabriel i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

La data de 8 octombrie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar la aceeasi data, Tribunalul Bucuresti a hotarat arestarea preventiva a inculpatului pentru 29 de zile.

Inculpatii Bologa Maria si Stoinea Sorin – Gabriel au mai fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bucuresti pentru fapte similare si in aceeasi calitate.

Punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Abonamente early-bird la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition din 12 aprilie

Opera Națională București anunță lansarea campaniei de vânzare a...

Ursul din pădurea Ciolpani a fost văzut din nou

Ursul care a pus pe jar autoritățile în week-end...

BUCHAREST OPERA FESTIVAL – ALL PUCCINI EDITION, 7-16 iunie 2024, la ONB

Anul centenar puccinian este sărbătorit la Opera Națională București prin cea...

Un adolescent din Călărași dat dispărut a fost găsit de poliție în gara Constanța

În data de 15 aprilie curent, ofițeri din cadrul...