Comemorarea lui Mihai Eminescu la Penitenciarul Slobozia

Împlinirea a 124 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu se comemorează şi în cadrul Penitenciarului Slobozia, în data de 15 iunie, începând cu orele 11.00, printr-un eveniment cultural din cadrul proiectului „Biblioteca vine la tine”.

m eminescu

Activitatea, desfăşurată în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Ştefan Bănulescu” din Slobozia, este coordonată de reprezentanţii Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială şi vine în întâmpinarea nevoilor de sociabilitate şi culturalizare ale persoanelor private de libertate. Acest eveniment deschide un univers real şi imaginar cu funcţii de refacere şi oferă participanţilor posibilitatea de a-şi îmbogăţi orizontul cultural şi de a-şi dezvolta gustul pentru literatură.

Totodată, prin această activitate se stabilesc relaţii sociale care facilitează exprimarea unor talente şi aptitudini literar-artistice ce pot influenţa în sens pozitiv procesul de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Participanţii fac parte din rândul persoanelor private de libertate pasionate de lectură, care frecventează constant biblioteca penitenciarului, alături de care reprezentanţii comunităţii vor împărtăşi cunoştinţe şi experienţe pe teme culturale.

Cu sprijinul Bibliotecii Judeţene Ştefan Bănulescu”, această activitate oferă un cadru favorabil pentru lansarea cărţii „Greşelile trecutului, din seria romanelor poliţiste ale autoarei Oana Stoica-Mujea, dar şi prilejul promovării unor opere din bibliografia autoarei menţionate.

Activitatea va debuta cu prezentarea vieţii şi operei poetului Mihai Eminescu, prezentare realizată de către reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ştefan Bănulescu”. Cu această ocazie, persoanele private de libertate îşi vor exersa talentele şi aptitudinile literar-artistice recitând poezii şi prezentând o expunere despre viaţa şi opera marelui poet naţional.

 

Un Comentariu la "Comemorarea lui Mihai Eminescu la Penitenciarul Slobozia"

  1. Pingback: Comemorarea lui Mihai Eminescu la Penitenciarul Slobozia | Ziarul Semnal de Ialomita

Leave a Reply

Your email address will not be published.