Comemorarea lui Mihai Eminescu la Penitenciarul Slobozia

Data:

Împlinirea a 124 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu se comemorează şi în cadrul Penitenciarului Slobozia, în data de 15 iunie, începând cu orele 11.00, printr-un eveniment cultural din cadrul proiectului „Biblioteca vine la tine”.

m eminescu

Activitatea, desfăşurată în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Ştefan Bănulescu” din Slobozia, este coordonată de reprezentanţii Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială şi vine în întâmpinarea nevoilor de sociabilitate şi culturalizare ale persoanelor private de libertate. Acest eveniment deschide un univers real şi imaginar cu funcţii de refacere şi oferă participanţilor posibilitatea de a-şi îmbogăţi orizontul cultural şi de a-şi dezvolta gustul pentru literatură.

Totodată, prin această activitate se stabilesc relaţii sociale care facilitează exprimarea unor talente şi aptitudini literar-artistice ce pot influenţa în sens pozitiv procesul de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Participanţii fac parte din rândul persoanelor private de libertate pasionate de lectură, care frecventează constant biblioteca penitenciarului, alături de care reprezentanţii comunităţii vor împărtăşi cunoştinţe şi experienţe pe teme culturale.

Cu sprijinul Bibliotecii Judeţene Ştefan Bănulescu”, această activitate oferă un cadru favorabil pentru lansarea cărţii „Greşelile trecutului, din seria romanelor poliţiste ale autoarei Oana Stoica-Mujea, dar şi prilejul promovării unor opere din bibliografia autoarei menţionate.

Activitatea va debuta cu prezentarea vieţii şi operei poetului Mihai Eminescu, prezentare realizată de către reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ştefan Bănulescu”. Cu această ocazie, persoanele private de libertate îşi vor exersa talentele şi aptitudinile literar-artistice recitând poezii şi prezentând o expunere despre viaţa şi opera marelui poet naţional.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...