Coloană de tiruri de mai mulți kilometri la Giurgiu

Data:

Timpul de așteptare la controlul de frontieră pentru camioane, la ieșirea din România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, a atins 200 de minute, iar coada se întinde pe aproximativ opt kilometri.

“Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfășoară pe cinci artere de control atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară, înregistrând timpi ridicați de așteptare pe sensul de ieșire. Acești timpi crescuți de așteptare sunt determinați de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit într-un interval scurt de timp. La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPGF) Giurgiu au fost implementate toate măsurile aflate în competență pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control operativ. Pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control și a fost crescut numărul polițiștilor de frontieră care își desfășoară activitatea la controlul documentelor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Raluca Stan.

În ultimele 24 de ore, la granița cu Bulgaria au fost efectuate formalități de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în țară pentru aproximativ 1.500 de camioane, 1.100 de autoturisme și 6.500 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară pentru aproximativ 1.400 de camioane, 900 de autoturisme și 5.000 de persoane.

Traficul prin PTF Giurgiu pentru autoturisme se desfășoară pe patru artere de control pe sensul de intrare în țară și pe trei artere de control pe sensul de ieșire din țară, având timpi de așteptare de 40 de minute la ieșire și 30 de minute pentru autoturismele care intră în țară.

Conform Poliției de Frontieră, pentru autocamioane, timpul de așteptare la controlul de frontieră pe sensul de ieșire din țară a atins 200 de minute, iar pe cel de intrare în România este de 50 de minute.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Accident fatal pe DN4, județul Călărași: soț și soție și-au pierdut viața, șoferul în comă

O tragedie rutieră s-a produs noaptea trecută pe Drumul...

Accident grav la stațiunea de schi Astún, Spania: 30 de răniți, dintre care nouă în stare critică

Un accident grav s-a produs sâmbătă în stațiunea de...

MApN denunță afirmațiile lui Călin Georgescu: „Manipulări și dezinformare”

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a reacționat ferm la declarațiile...

Sociolog: Campaniile electorale din România sunt războaie hibride bine finanțate

Campaniile electorale din România au devenit adevărate războaie hibride,...