Codurile QR vor înlocui codurile de bare tradiționale după peste 50 de ani de utilizare

Data:

După mai bine de jumătate de secol, codurile de bare tradiționale sunt pe cale să fie înlocuite de codurile QR, capabile să stocheze mult mai multe informații despre produse. GS1, organizația internațională care gestionează standardul global al codurilor de bare, a anunțat această schimbare, menționând că aproape jumătate dintre comercianții britanici au deja echipamentele necesare pentru a utiliza noul format.

Anne Godfrey, director executiv al GS1 UK, a explicat că pandemia de Covid a accelerat tranziția către codurile QR, consumatorii familiarizându-se cu scanarea acestora în restaurante și pub-uri pentru accesarea meniurilor. Codurile QR, deja vizibile pe multe produse, vor înlocui complet codurile de bare, oferind consumatorilor acces la informații detaliate, precum ingrediente, alergeni sau rețete, direct de pe smartphone-uri.

În contrast, codurile de bare tradiționale, utilizate pentru prima dată în 1974, la scanarea unui pachet de gumă Wrigley’s Juicy Fruit într-un supermarket din Ohio, pot stoca doar șapte tipuri de informații esențiale. Deși simple, ele au revoluționat comerțul global, fiind indispensabile în procesul de vânzare pentru peste 200 de milioane de produse.

Codurile QR promit să aducă un nou nivel de interacțiune cu produsele, oferind mai multă putere consumatorilor și forțând comercianții să se adapteze noii tehnologii pentru a rămâne competitivi.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL