Cod Galben de ninsoare şi în judeţul Buzău

Cele mai citite

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionarea meteorologică Cod Galben pentru intervalul 10 ianuarie, ora 18.00 – 11 ianuarie, ora 14.00, când sunt prognozate ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului sub a căror incidenţă se va regăsi şi judeţul Buzău.

La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău s-au luat măsuri de verificare a tehnicii de intervenţie şi pre-alarmarea personalului din turele libere în vederea asigurării rezervei de personal care să completeze, la nevoie, echipajele de intervenţie.

Totodată, atenţionarea a fost transmisă către membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, respectiv către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului în vederea dispunerii măsurilor preventive şi avertizării operative a populaţiei în eventualitatea apariţiei unor situaţii de urgenţă. Evoluţia fenomenelor meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Judeţean din cadrul I.S.U. Buzău, echipajele de pompieri fiind pregătite să intervină în sprijinul autorităţilor publice locale şi populaţiei din zonele posibil a fi afectate pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte negative.
Pentru perioada următoare, pompierii transmit următoarele recomandări:

– informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi evoluţia acestora, transmise de autorităţile centrale şi locale, respectiv de mass-media;

– evitaţi orice călătorie dacă nu este absolut necesară şi informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;

– dacă plecaţi cu maşina, verificaţi funcţionarea sistemului de încălzire şi aveţi în vedere dotarea cu lanţuri antiderapante, pături, apă, lopată şi combustibil de rezervă.

În cazul în care autovehiculul este înzăpezit în afara localităţilor, trebuie să vă păstraţi calmul şi să luaţi următoarele măsuri:

– trageţi pe dreapta şi porniţi luminile de avarie, nu părăsiţi autovehiculul dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi;

– anunţaţi evenimentul la 112, indicând locul în care aţi rămas blocat;

– rămâneţi în autovehicul până la sosirea echipelor de salvatori;

– porniţi motorul şi sistemul de încălzire periodic pentru a menţine cald în interior, îndepărtând zăpada ce poate înfunda ţeava de eşapament;

– porniţi lumina din interior pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă localizeze.

În cazul în care observaţi un eveniment ce poate pune în pericol viaţa ori bunurile materiale ale oamenilor, anunţaţi de îndată pompierii militari pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Mai mult de 400 de mașini second-hand au fost retrase de pe piață de către OPC

Peste 400 de vehicule second-hand au fost optite de la comercializare în urma unor inspecții efectuate de către inspectori...

Alte articole din aceasta categorie