CNAIR lărgește Centura Bucureștiului între Autostrada A1 și Jilava

Cele mai citite

În prezent, se află în desfășurare construcția primei parcări moderne de lungă durată de pe Centura Capitalei. Această parcare este destinată transportatorilor de mărfuri și urmează să fie inaugurată în cadrul contractului pentru modernizarea tronsonului dintre Autostrada A1 București – Pitești și intersecția de la Jilava (DN 5). Proiectul a fost inițiat în colaborare cu firma IBB România. Contractul include lărgirea centurii la patru benzi pe o distanță de un kilometru și amenajarea unei parcări în apropiere de Domnești. Această parcare este separată de contractul semnat cu Rizzani, care vizează lărgirea Centurii pe o distanță de 15 kilometri între Domnești și Jilava. Contractul cu Rizzani se află încă în etapa de proiectare și exproprieri.

Contractul cu IBB cuprinde următoarele lucrări planificate:

  • Amplasamentul lucrărilor se află în partea de sud a Centurii Capitalei, între punctele kilometrice A1 (km 55+520) și km 54+700, inclusiv parcarea de lungă durată de la km 54+765, care se întinde pe teritoriul următoarelor unități administrative: Municipiul București, comuna Domnești și comuna Chiajna din județul Ilfov. Principalele lucrări prevăzute în contract sunt:
  • Lucrări de drum: extinderea de la două la patru benzi de circulație pe sectorul de drum menționat, inclusiv construirea unei bretele separate de circulație pe o lungime de 384 de metri.
  • Realizarea primei parcări de lungă durată de pe DNCB (Drumul Național de Centură a Bucureștiului), care va fi destinată în special autocamioanelor. Accesul către această parcare va fi asigurat printr-o intersecție giratorie proiectată pe Centura Bucureștiului, prin intermediul unui drum de legătură, pentru a permite accesul din toate direcțiile.
  • Amenajarea unei intersecții la punctul kilometric 54+980 de pe DNCB, în zona de intersecție cu strada Margaretelor.

Lotul 3 al Autostrăzii Bucureștiului dublează tronsonul Centurii București între Bragadiru și A1 București – Pitești. Cu toate acestea, progresul lucrărilor realizate de către Aktor se situează doar la 40% și, prin urmare, conexiunea între Pitești, București și Constanța nu va fi realizată pe întreaga autostradă până la sfârșitul anului, după deschiderea loturilor 1 și 2 (loturile Alsim).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O tânără a fost accidentată mortal de un camion la Jilava

Accidentul a avut loc în jurul orei 17:15. IPJ Ilfov a fost informat despre un incident în care un...

Alte articole din aceasta categorie