CNAIR a aprobat traseul final al centurii ocolitoare a municipiului Călărași, anunță marți seară Consiliul Județean Călărași, subliniind că acest proiect este „esențial pentru infrastructura județului”. Noua variantă ocolitoare va avea statut de drum expres și va înlocui vechea centură, în jurul căreia s-au realizat numeroase construcții în ultimele decenii, potrivit News.ro.
„Consiliul Județean Călărași face un pas important în realizarea Variantei de Ocolire a municipiului! A fost avizată varianta finală de traseu în cadrul Consiliului Tehnico-Economic al CNAIR, împreună cu nodul rutier la începutul proiectului (DN 3 – DN 3D) și intersecția giratorie la final (DN 21). Au fost finalizate toate studiile de teren și obținute majoritatea avizelor necesare, iar studiul de fezabilitate este în derulare”, informează Consiliul Județean Călărași.
Traseul va porni din zona Piscicola, unde se va construi un pasaj suprateran cu patru benzi de circulație, sub care va fi amenajat un sens giratoriu.
„Drumul va avea o lungime de aproximativ 2,5 kilometri și va fi realizat în regim de drum expres. Nu vor exista construcții care să se conecteze direct la drum. Fosta variantă de nord a municipiului Călărași, care a fost afectată de dezvoltarea orașului, nu mai poate fi considerată o variantă de ocolire, ci a devenit un drum local”, a declarat Marius Fulga, administratorul public al CJ Călărași.
În direcția Slobozia, centura ocolitoare se va conecta cu DN 21 Călărași-Slobozia printr-un sens giratoriu.
„Cei care vin dinspre Slobozia și vor să ocolească municipiul Călărași, precum și traficul greu din nordul țării care se îndreaptă spre punctul de frontieră, vor folosi această variantă ocolitoare, mai ales în perspectiva realizării podului România-Bulgaria”, a adăugat Marius Fulga.
Proiectul, considerat vital pentru infrastructura județului Călărași, este finanțat de CNAIR prin Programul de Transport 2021-2027, în parteneriat cu municipiul și Consiliul Județean Călărași.