Clubul de la Roma se delimitează de orice utilizare neadecvată a istoricului asociației în campania electorală actuală: „Reafirmăm angajamentul ferm al asociaţiei pentru valorile europene”

Data:

Asociația Română pentru Clubul de la Roma (ARCoR) a transmis un mesaj public prin care își reafirmă angajamentul pentru valorile europene și atlantice, subliniind sprijinul pentru principiile fundamentale care susțin un viitor sustenabil și echitabil. ARCoR a subliniat că România, în calitatea sa de membru al Uniunii Europene (UE) și NATO, este ferm ancorată în aceste valori.

De asemenea, ARCoR a precizat că se delimitează de orice utilizare neadecvată a istoricului asociației în campania electorală actuală, considerând inadecvată asocierea activității organizației cu scopuri politice. Aceste clarificări vin în contextul dezbaterilor publice legate de implicarea lui Călin Georgescu, candidat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în structuri asociate Clubului de la Roma.

Georgescu a ocupat funcția de președinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma între 2013 și 2015. Clubul de la Roma, înființat în 1968, este o organizație internațională de tip think tank, formată din experți din diverse domenii, care își propune să găsească soluții pentru problemele globale, abordând subiecte precum sustenabilitatea, economia globală și viitorul planetei.

Mesajul ARCoR pune accent pe separarea clară a activităților organizației de orice interpretare politică, reafirmând concentrarea pe misiunea sa de a contribui la rezolvarea problemelor critice ale umanității.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL