Clădiri ale liceului din Măneciu, construite în perioada 1910-1914, reabilitate şi extinse cu fonduri europene

liceu ManeciuDouă dintre cele şapte corpuri de clădire ale Liceului Tehnologic din comuna prahoveană Măneciu, care au fost construite în urmă cu o sută de ani, vor fi reabilitate, consolidate şi extinse cu fonduri europene, valoarea proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional depăşind 8,5 milioane de lei.
Potrivit datelor prezentate, marţi, la sediul Consiliului Judeţean Prahova, prin implementarea proiectului ‘Reabilitare, consolidare, extindere Liceu Tehnologic Măneciu, Prahova’ vor fi reabilitate două dintre cele şapte corpuri de clădire ale unităţii de învăţământ, construite între anii 1910 şi 1914, se vor construi zece săli de clasă noi, două laboratoare de informatică şi grupuri sanitare moderne, vor fi achiziţionate echipamente pentru informatizarea şcolii şi se vor monta panouri fotovoltaice.
Necesitatea proiectului este dată de faptul că spaţiul de învăţământ este insuficient, elevii învăţând în trei schimburi în 21 de săli de clasă, de lipsa condiţiilor sanitare adecvate, dar şi de dotările IT insuficiente, se arată în fişa de proiect.
Valoarea totală a proiectului este de 8.589.784 lei, din care 6.567.844 reprezintă finanţare nerambursabilă.
Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni de la data semnării contractului, respectiv 26 iulie 2013. AGERPRES

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments