În prezent, clădirea se află sub administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în care a fost amenajat Muzeul Comunismului. De-a lungul istoriei, această clădire a găzduit și o Școală de Cavalerie.
“Astăzi (miercuri, n.r.), am semnat contractul pentru execuția lucrărilor destinate proiectului de “Conservare, restaurare, valorificare a clădirii Fostei Şcoli de Cavalerie, cu scopul consolidării identității culturale a județului Dâmbovița. Având în vedere istoria sa notabilă, aceste lucrări vor păstra unicitatea și semnificația istorică a acestei clădiri, unde s-a aflat Unitatea Militară de la Gara Târgovişte și unde a avut loc procesul soților Ceaușescu”, a menționat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ştefan, într-o postare pe Facebook.
Conform acestui proiect, se vor efectua lucrări de finisare la nivelul pereților, planșeelor și tavanelor, hidroizolare a pardoselii și pereților subsolului, termoizolare a pereților exteriori, precum și conservarea modelelor istorice ale pardoselii din mozaic din holul central. De asemenea, şarpanta va fi înlocuită cu una nouă, având o învelitoare din ţiglă ceramică de tip solzi. Se vor restaura finisajele interioare și exterioare, iar instalațiile electrice și termice vor fi reparate.
La etaj, se vor amenaja spații de expoziție în corpul central, iar în extremități se vor amenaja birouri administrative, muzee și birouri destinate activității de cercetare.
“Pentru a asigura accesul tuturor persoanelor, se va instala un lift panoramic cu acces de la nivelul curții până la fiecare nivel deschis publicului. De asemenea, în zona sudică a clădirii se va amenaja o parcare publică cu intrare din Bulevardul Regele Ferdinand și un spațiu pentru parcare a două autobuze. În curtea fostei Şcoli de Cavalerie se va instala o fântână arteziană și se vor reamenaja spațiile verzi. La finalizarea lucrărilor, fosta Şcoală de Cavalerie va putea găzdui evenimente culturale de importanță națională și internațională, dar și cafenele artistice și literare locale”, a adăugat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ştefan.
Valoarea totală a proiectului este de 22 de milioane de lei, din care aproximativ 8 milioane de lei reprezintă fonduri norvegiene nerambursabile, în timp ce diferența va fi suportată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.