Cititorii ne cer, disperați, ajutorul! Ploaia a transformat, din nou, Ilfovul într-o baltă

Cititorii ne cer, disperați, ajutorul! Ploaia a transformat, din nou, Ilfovul într-o baltă

Ca la fiecare ploaie, mare parte din străzile județului nostru se inundă, transformând viața ilfovenilor într-un iad. Mirosuri pestilențiale de la fosele care se umplu, apă de jumătate de metru, canalizare (acolo unde există) care refulează etc. 

Disperați, cititorii ne cer ajutorul, conștienți de faptul că administrația locală este inutilă!

 

Imaginile postate pe rețelele sociale sunt mai mult decât grăitoare. Nu contează că este vorba de Bragadiru, Pantelimon, Tunari sau orice altă localitate din județ. Peste tot aceleași străzi inundate. Ca să-l cităm pe unul dintre cititorii noștri: “Acum ies la iveală toate cârpelile, pe bani mulți”.

De ce suntem în această situație?

De mulți ani județul s-a dezvoltat, imobiliar, absolut haotic. Corupția din primării și-a dat mâna cu lăcomia dezvoltatorilor. Sunt multe cazuri în care cei care au construit sunt chiar rude ale primarului (de exemplu Popești Leordeni). Astfel că au fost aprobate cartiere întregi fără canalizare corespunzătoare, fără parcări, fără spații verzi, fără minimele cerințe legale. Cei care au pierdut sunt cetățenii. În schimb, au câștigat dezvoltatorii (un singur bloc se vinde cam cu un milion de euro) și au câștigat cei din primărie. Nu contează ce culoare politică are primarul și aparatul din subordinea sa. Șpaga nu are culoare politică. Și chiar dacă ar fi avut, după ce au fost spălați prin diferite off-shore-uri, banii ies albi. Imaculați chiar! La fel ca și primarii noștri care sunt spălați sistematic de o justiție coruptă!

 

Soluția?

Soluția suntem noi! Trebuie să ieșim la vot și să-i schimbăm. Auzim, zi de zi, că “X a luat șpagă”, că Y mai construiește un bloc “pe nașpa”. Vedem cum copii de bani gata (al unui primar din nordul județului) sparg 40.000 de Euro pe șampanie în cluburi de fițe de pe litoral. Cum alți copii merg de sărbători în Maldive și plătesc 1400 de Euro/noapte (estul județului, de data asta). Și cu toate astea, îi votăm pentru că “au furat dar au și făcut”… Pe urmă vine ploaia și se inundă străzile. Ne arde casa iar pompierii nu pot intra pentru că “străzile” sunt prea înguste. Iar vecinul din blocul de vis-a-vis poate sări lejer în balconul nostru, balustrada fiind la vreun metru distanță. În timpul ăsta, dezvoltatorul, primarul și toți cei din primărie care au dat avizele se lăfăie în vilele lor și în vacanțe exotice. Pe ei nu-i deranjeaza prea mult străzile inundate pentru că, din Jeep, viața se vede altfel…

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.