“Ciocu’ mic că acu’ suntem noi la putere!”, varianta 2021

Nu știu cine îi consiliază pe cei din conducerea PNL (probabil cineva plătit de PSD) dar am rămas uimit de modul în care au tranșat scandalul de la Apele Române. Pe scurt: conducerea de partid și de stat l-a dat afară pe inginerul Gabi Musteață, care s-a opus angajării chelneriței care habar nu avea care este malul stâng sau malul drept al unui râu!

Cum să fii așa de idiot și să lași un baron local (Costel Alexe) și pe finul acestuia, Petru Avram – vicepreședinte PNL Iași să hotărască soarta unui partid și a unei coaliții de guvernare? Pentru că în final, asta se va întâmpla: tupeul afișat de “animalul politic” Petru Avram va eroda PNL cu minim cinci procente. Cinci procente sună mult, dar acest caz va deveni în conștiința populară exemplul clar că PNL = PSD și că nu contează pe cine votezi sau dacă votezi. Iar in timpul ăsta guzganii rozalii din opoziție își freacă mâinile fericiți.

Cei care au votat în 2020 pentru “O țară ca afară” se vor simți trădați și asta se va vedea extrem de clar la următoarele alegeri. Pare mult până atunci, dar nu este. Tic-tac, motherf***er! Oricum, coaliția de guvernare stă pe un butoi de pulbere. Chiar dacă va lua numai decizii bune și tot va ieși șifonată din această pandemie. În aceste condiții, îți permiți luxul de a perpetua acțiunile pline de tupeu specifice epocii lui Dragnea? Aș fi curios să văd cum se plasează PNL Iași în sondaje acum, când la vârful său se află personaje ca Alexe, Chirică și, mai nou, colecționarul de icoane Petru Avram.

Orban nu vede că cei de la Iași au mai săpat câțiva centimetri la mormântul său politic? Lucru care nu ar fi deranjant, dacă nu ar îngropa toată dreapta din România.

Partenerii de coaliție tac… La UDMR nu aveam mari speranțe. Oricum busola lor politică arată ba galben, ba roșu. Ar fi în stare să se alieze și cu AUR, dacă e rost de ciolan și de protecție politică. În schimb, USR PLUS ar fi trebuit să ia o poziție fermă. Și nu, poziția ghiocelului nu se pune! Sunt conștient că încearcă să nu facă scandal în coaliție. Dar în lipsa unei poziții clare, vor deveni complici la această mârșăvie. Ceea ce va eroda și mai mult procentele, aflate oricum într-o zonă precară.

Da, este adevărat că este un moment complicat pentru coaliția de guvernare. Câțu este prins cu bugetul. Alianța USR PLUS odată aflată la butoane a constatat că sistemul este în metastază și că degeaba ocupă niște poziții de conducere dacă eșaloanele doi și trei sunt pline de șobolani. În plus, în teritoriu se află în plină desfășurare meciul Barna – Cioloș având ca miză conducerea alianței. Dar se putea găsi o soluție extrem de simplă și eficientă. Ieșeam public, ca și coaliție de guvernare și spuneam: “Gabi Musteață, e nevoie de oameni verticali în sistem. Bravo, ești noul director! Avram, “măi Animalule (politic)”, du-te acasă și roagă-te la icoanele tale de 15.000 de euro să nu te luăm la întrebări.” Câștigam capital de imagine și, ceea ce este mai important, câștigam timp. Pentru că actualul guvern de asta are nevoie. De timp, ca să scoată țara din abisul în care se află.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments