Cinematograful “Victoria” din Centrul Istoric al Slatinei, readus la viaţă după aproape un sfert de veac

Date:

cinematograf VictoriaDupă ce a zăcut uitat în Centrul Istoric al municipiului Slatina, fostul cinematograf „Victoria“ din imediata vecinătate a sediului Parchetului şi Judecătoriei va fi reamenajat de către municipalitate. Acesta va avea o dublă funcţiune: cinematograf, dar şi sală de şedinţe. Inclusiv Consiliul Local îşi va desfăşura aici şedinţele la finalizarea reabilitării, după neinspirata iniţiativă de a le muta pe Dealul Grădişte.
Fostul cinematograf „Victoria“ se află în proprietatea Primăriei Slatina din 2010, după ce a fost preluat, cu mari eforturi, de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmului (RADEF) „România Film” din Bucureşti. Diriguitorii municipalităţii intenţionează să readucă la viaţă locul cu pricina, atât de căutat de slătineni înainte de 1990, cu ajutorul unui proiect pe fonduri europene. În ultimă instanţă, dacă acest lucru nu va fi posibil, atunci se va apela chiar la fonduri de la bugetul local. Potrivit planurilor şefilor primăriei slătinene, locul (acum degradat, n.a.) ar urma să îndeplinească o dublă funcţiune: cinematograf, dar şi sală de şedinţe/conferinţe de presă. Astfel, la finalul lucrărilor, aici se vor desfăşura pe viitor şedinţele Consiliului Local, care vor fi mutate, din fericire, din sediul Casei Căsătoriilor de pe Dealul Grădişte, loc ce a îngrădit enorm accesul cetăţenilor la deciziile în ce-i priveşte deoarece în actualul loc de derulare a şedinţelor Consiliului Local se ajunge doar cu maşina sau taxiul din cauza amplasamentului său izolat. Din acest motiv, la şedinţele de până acum ale “parlamentului local” (şi cele care vor avea loc până la terminarea lucrărilor la obiectivul menţionat, n.a.) participă numai consilierii locali şi o parte din angajaţii Primăriei şi instituţiilor direct subordinate – fără cetăţeni, lucru total impropriu, ca să nu folosim un alt cuvânt mai adecvat unei asemenea situaţii. În plus, tot în incinta viitorului cinema “Victoria” vor avea loc şi conferinţele de presă ale reprezentanţilor primăriei, care, în prezent, se desfăşoară tot pe Dealul Grădişte. Şi tot aici vor avea loc şi alte dezbateri ale diriguitorilor Primăriei cu cetăţenii, consultări în privinţa anumitor proiecte importante pentru dezvoltarea urbei etc.
Edilul Slatinei, Minel Prina, a explicat planurile pentru imobilul fostului cinema „Victoria“: „Deocamdată suntem în fază incipientă în ce priveşte revitalizarea acestui proiect, respectiv readucerea în prim-plan a fostului cinematograf din Centrul Istoric. Nu ne vom mulţumi doar cu reamenajarea fizică integrală a imobilului, dar vrem să-i redăm strălucirea de altădată, precum şi o tuşă de nou. Va rămâne cinematograf, dar, simultan, aici vom putea organiza diverse dezbateri cu cetăţenii, conferinţe de presă, inclusiv şedinţele Consiliului Local vrem să le mutăm aici pentru a fi mai aproape de locuitorii urbei“.
Studiul de fezabilitate aprobat recent în cadrul Consiliului Local prevede modernizarea sălii propriu-zise a cinematografului, a sălii de proiecţie, a camerei cu balcon de la etaj şi a casei de bilete de la parter. Vor fi montate două centrale termice pe gaz şi se vor reface instalatiile termice, electrice şi sanitare. Sala de cinema va avea o capacitate de 75 de locuri la parter, la care se adaugă încă 25 de locuri la balcon. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 5.746.000 lei, iar durata realizării ar fi, pe hârtie, de 15 luni.
Modernizarea cinematografului “Victoria” are loc în contextul reabilitării întregului perimetru în care se află Centrul Istoric din municipiul Slatina, proiect în valoare de 78 miliarde lei vechi demarat în vara anului trecut şi care se va finaliza până la 28 august.

(Adevărul)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

PUZ – „CENTRU LOGISTIC DEPOZITARE STICLĂ REALIZAT ÎN TREI ETAPE”

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului de Mediu

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Acordului...

PUZ- S.C. SKELA INDUSTRIES S.R.L. si Profil Trade

Având în vedere prevederile Legii 52/2003 privind transparența decizională...