Mihai Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri români, a stârnit o adevărată furtună pe Facebook după ce a criticat deschis susținerea pentru Călin Georgescu, candidat independent în alegerile prezidențiale. Într-un mesaj publicat pe rețeaua socială, Vasilescu a exprimat indignare față de alegătorii care continuă să-l susțină pe Georgescu, în ciuda controverselor și acuzațiilor de rusofilie care planează asupra acestuia.
Vasilescu și-a exprimat frustrarea față de alegătorii care, după cum spune el, „au fost păcăliți” de retorica lui Georgescu și intenționează să îl susțină și în al doilea tur. Textul său, caracterizat printr-un ton direct și critic, a calificat susținerea pentru Georgescu drept o formă de orbire față de declarațiile și teoriile conspiraționiste promovate de acesta. Vasilescu nu s-a ferit să folosească termeni duri, referindu-se la Georgescu ca la „un rusofil penibil” și exprimându-și neîncrederea în discernământul alegătorilor care îl susțin.
„Văd din ce în ce mai mulți oameni, care păreau sănătoși la ϲaρ, spunând că l-au votat pe maimuțoiul ăla în primul tur și că-l vor vota și-n al doilea. Motivul fiind că s-au săturat de actuala clasă politică și vor schimbare. Iar eu nu mai pot cu această teorie, mai am un pic și-o iau razna când aud așa ceva. Nu știu, pot să înțeleg că l-ai votat în primul tur pentru că te-a păcălit cu discursul ăla semidoct de profesor de școală de țară. Să-l mai votezi din nou, după ce te-ai lămurit că e un rusofil penibil care înșiră doar teorii ale conspirației lipsite de sens (cred că n-a scăpat una, doar despre Pământul plat nu l-am auzit vorbind, dar nu e timpul pierdut), să mă iertați, dar trebuie să fii cel puțin idiot”, a scris Mihai Vasilescu.
Postarea bloggerului a declanșat o avalanșă de reacții, atât de susținere, cât și de critică vehementă. Vasilescu a relatat că a fost copleșit de un val de injurii și comentarii ostile, ceea ce l-a determinat să adopte măsuri drastice, precum ștergerea comentariilor și blocarea utilizatorilor care au depășit limita unui dialog civilizat. Într-un mesaj ulterior, el a mărturisit că situația l-a șocat și i-a provocat temeri legate de direcția în care se îndreaptă discursul public și alegerile politice ale românilor.
Incidentul reflectă polarizarea profundă a electoratului românesc și dificultatea de a purta un dialog constructiv în mediul online pe teme politice sensibile. Critica lui Vasilescu a scos în evidență tensiunile din jurul unui candidat controversat, dar și fragilitatea spațiului public în fața valului de dezinformare și discurs agresiv.
Acest episod sugerează necesitatea unor discuții mai echilibrate și argumentate, precum și un angajament comun pentru a depăși limbajul injurios și polarizarea excesivă din sfera publică.