Cinci ore de așteptare la punctul de frontieră Giurgiu pentru vehiculele de transport marfă spre Bulgaria

Cele mai citite

Vehiculele de transport marfă care părăsesc teritoriul țării prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu se confruntă cu o așteptare de aproape cinci ore la controlul de frontieră. Această întârziere considerabilă este generată de volumul mare de mijloace de transport prezent în tranzit într-un interval scurt de timp. În vederea optimizării traficului, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu a decis să extindă numărul de artere de control de la patru la cinci.

“Registram o medie a timpului de așteptare ridicată în privința camioanelor care ies din țară. Aceste valori sunt influențate de numărul semnificativ de mijloace de transport aflate în tranzit într-un interval de timp restrâns. În cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, au fost implementate toate măsurile necesare pentru reducerea timpilor de așteptare și asigurarea unui control eficient. Pentru a facilita fluxul de trafic, s-au adăugat noi artere de control, iar numărul polițiștilor de frontieră care își desfășoară activitatea la verificarea documentelor a fost crescut. Circulația autoturismelor prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu se desfășoară în condiții normale, cu cinci artere de circulație pentru sensul de intrare în țară și trei pentru sensul de ieșire din țară. În ceea ce privește autocamioanele, traficul prin PTF Giurgiu se desfășoară pe patru artere de circulație la intrare și cinci la ieșire”, a declarat joi Raluca Stan, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu.

În ultimele 24 de ore, la granița cu Bulgaria, au fost înregistrate formalități de frontieră prin PTF Giurgiu pentru aproximativ 1.300 de camioane, 750 de autoturisme și 4.300 de persoane, pe sensul de intrare în țară, și pentru aproximativ 1.400 de camioane, 550 de autoturisme și 4.000 de persoane, pe sensul de ieșire din țară.

Conform informațiilor furnizate de Poliția de Frontieră, timpul de așteptare pentru camioane la ieșirea din România prin PTF Giurgiu este de 280 de minute și de 50 de minute la intrarea în țară, în timp ce autoturismele se confruntă cu o așteptare de 20 de minute atât la intrare, cât și la ieșire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O altă victimă a sistemului medical își spune povestea… post-mortem

Ioana Săndulescu a fost medic primar medicină de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon". Spunem "a fost", pentru...

Alte articole din aceasta categorie