CFR Infrastructură explică întârzierea lucrărilor la linia de tren București-Giurgiu

Data:

Compania CFR Infrastructură a confirmat că linia de tren București – Giurgiu, pe care nu s-a mai circulat începând din august 2005, va fi redeschisă în primăvara anului viitor. Cu toate acestea, contractul pentru lucrările desfășurate pe cei 12 kilometri dintre Vidra (Ilfov) și Comana (Giurgiu) este la 80% execuție, în timp ce Podul peste Argeș de la Grădiștea, cu o lungime de 1362 de metri, se află la doar 53% din stadiul de finalizare. Constructorul PORR din Austria avea un termen inițial de finalizare până în august 2023, dar întârzierile au fost cauzate de lucrările de consolidare la Daia și, mai ales, de furnizarea componentelor metalice pentru structuri.

În ceea ce privește calendarul, contractul de 575 de milioane de lei pentru redeschiderea liniei de tren București – Giurgiu nu va putea fi încheiat până în decembrie 2023, așa cum era planificat inițial în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare cu termen-limită 2023. CFR Infrastructură estimează că lucrările pe cei 12 kilometri dintre Vidra și Comana vor fi finalizate în martie 2024, conform celui mai recent raport oficial. Astfel, circulația feroviară va fi redeschisă în 2024, inclusiv pe Noul Pod Feroviar de la Grădiștea.

Modernizarea liniei de cale ferată între Vidra și Comana presupune 12,02 km de cale ferată modernizată, 24 de lucrări de artă și două clădiri la standarde europene pentru publicul călător. Aceste lucrări includ poduri feroviare, viaducte, podețe și facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Proiectul, în valoare de 575 de milioane de lei, este o etapă importantă în eforturile de modernizare a infrastructurii feroviare din România.

Share articol:

Citiți și:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL