Cercetătorii americani au reușit să producă electricitate din aer

Cele mai citite

În lumea cercetării științifice s-au făcut progrese semnificative în utilizarea aerului pentru generarea de electricitate. Există o tehnologie numită „generarea de electricitate din aer” sau „generarea de electricitate din atmosferă” care a fost explorată de cercetători.

Această tehnologie se bazează pe fenomenul de diferență de potențial electric între atmosferă și pământ. Atunci când această diferență de potențial este exploatată în mod corespunzător, poate fi produsă o mică cantitate de energie electrică.

Metodele de generare a electricității din aer includ utilizarea eolienei, captarea energiei din descărcările electrice (fulgere), folosirea electrostaticității și tehnologii avansate de captare a energiei atmosferice.

Cu toate acestea, este important să menționăm că generarea de electricitate din aer se confruntă încă cu numeroase provocări tehnologice și nu este încă o sursă principală de energie. În prezent, majoritatea producției de electricitate provine în continuare din surse tradiționale, cum ar fi combustibilii fosili, energia nucleară și energia regenerabilă, cum ar fi energia eoliană și solară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

O tânără a fost accidentată mortal de un camion la Jilava

Accidentul a avut loc în jurul orei 17:15. IPJ Ilfov a fost informat despre un incident în care un...

Alte articole din aceasta categorie