Cercetări faţă de inculpatul Vârcolici Daniel

Data:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări faţă de inculpatul Vârcolici Daniel, asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

bani

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, la data de 6 mai 2013, inculpatul Vârgolici Daniel a promis suma de 15.000 euro unui subofiţer care lucrează la Biroul Rutier de la Poliţia Municipiului Buzău (denunţător în cauză) pentru ca acesta să nu îndeplinească formalităţile legale de constatare a infracţiunilor săvârşite de inculpat la regimul circulaţiei. Inculpatul Vârgolici Daniel fusese depistat conducând pe drumul public, în municipiul Buzău, un autoturism, în condiţiile în care avea permisul de conducere anulat şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 8 mai 2013, inculpatul Vârgolici Daniel a remis efectiv lucrătorului de poliţie 1.800 euro şi 1.000 lei, promiţându-i acestuia că, ulterior, îi va da şi diferenţa de bani până la cea promisă iniţial, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului Vârgolici Daniel i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu art. 6 alin. 3 C.p.p., iar la data de 8 mai 2013, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă.

La instrumentarea cauzei, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au colaborat cu lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...