Un centru de sanatate mintala pentru copiii cu autism va fi infiintat in Giurgiu

Data:

Copiii cu autism din Giurgiu ar putea beneficia de ajutorul unor specialisti
Copiii cu autism din Giurgiu ar putea beneficia de ajutorul unor specialisti

Un centru de sanatate mintala pentru copiii cu autism din Giurgiu ar putea fi infiintat in localitate, la propunea unui consilier municipal, presedinte al unei fundatii umanitare.

“Este dureros faptul ca sunt foarte multi copii autisti in Romania si in judetul Giurgiu si nu stiam asta. Un grup de parinti cu copii autisti ne-au cerut o forma de colaborare si ajutor. Primul pas pentru infiintarea unui centru pentru persoane cu autism este obtinerea unui sediu”, a declarat consilierul municipal Nicolae Barbu.

In opinia sa, acest sediu ar putea fi obtinut in cladirea vreunei scoli, a unui alt centru de recuperare sau intr-un punct termic dezafectat si modernizat din municipiu.

Totodata, la Giurgiu, a avut loc prima intalnire cu reprezentantii copiilor cu autism, care s-au constituit intr-o asociatie.

Directorul Casei de Asigurari de Sanatate Giurgiu, Florentina Popescu, prezenta la eveniment a sustinut ca primul pas in ajutorarea copiilor cu autism ar fi infiintarea unui centru de sanatate mintala, dupa care, ar putea fi angajati in cadrul acestuia, cu sprijinul Ministerului Sanatatii, specialisti in recuperarea celor mici, informeaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...