Un centru de sanatate mintala pentru copiii cu autism va fi infiintat in Giurgiu

Cele mai citite

Copiii cu autism din Giurgiu ar putea beneficia de ajutorul unor specialisti
Copiii cu autism din Giurgiu ar putea beneficia de ajutorul unor specialisti

Un centru de sanatate mintala pentru copiii cu autism din Giurgiu ar putea fi infiintat in localitate, la propunea unui consilier municipal, presedinte al unei fundatii umanitare.

“Este dureros faptul ca sunt foarte multi copii autisti in Romania si in judetul Giurgiu si nu stiam asta. Un grup de parinti cu copii autisti ne-au cerut o forma de colaborare si ajutor. Primul pas pentru infiintarea unui centru pentru persoane cu autism este obtinerea unui sediu”, a declarat consilierul municipal Nicolae Barbu.

In opinia sa, acest sediu ar putea fi obtinut in cladirea vreunei scoli, a unui alt centru de recuperare sau intr-un punct termic dezafectat si modernizat din municipiu.

Totodata, la Giurgiu, a avut loc prima intalnire cu reprezentantii copiilor cu autism, care s-au constituit intr-o asociatie.

Directorul Casei de Asigurari de Sanatate Giurgiu, Florentina Popescu, prezenta la eveniment a sustinut ca primul pas in ajutorarea copiilor cu autism ar fi infiintarea unui centru de sanatate mintala, dupa care, ar putea fi angajati in cadrul acestuia, cu sprijinul Ministerului Sanatatii, specialisti in recuperarea celor mici, informeaza Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Vlado Taneski – jurnalistul ucigaș care a șocat Macedonia

Cazurile de jurnaliști implicați în infracțiuni violente sunt rare și, de obicei, atrag atenția și stârnesc interesul publicului. Un...

Alte articole din aceasta categorie