Centrele de afaceri din Slobozia, în pericol să piardă bani europeni

Data:

Un număr de 30 de proiecte din regiunea Sud Muntenia riscă să piardă finanţarea europeană din cauza întârzierii lucrărilor datorate în principal contestaţiilor şi falimentului firmelor care au câştigat contractele de execuţie, a declarat, joi, la Târgovişte, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat.

fonduri_europene_4fbcb4c9c305e
Potrivit Agerpres, printre aceste proiecte care riscă să piardă banii europeni sunt, conform directorului ADR Muntenia Sud, centrele de afaceri de la Slobozia şi Piteşti, centrele urbane de la Breaza şi Costeşti Argeş, precum şi centura municipiului Târgovişte. „Cauzele sunt nefinalizarea procedurilor de achiziţii publice, respingerea dosarelor la ANRMAP, contestaţii la caietul de sarcini sau la achiziţie, probleme tehnice sau juridice cum ar fi falimentul unora dintre firme, exemplul aici este Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. O altă cauză este suprapunerea de proiecte, de exemplu lucrări la reţele de străzi suprapuse cu lucrări la proiecte pe mediu”, a precizat Liviu Muşat. Acesta a fost prezent la Târgovişte pentru a semna, împreună cu directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Dâmboviţa contractul de finanţare în cadrul proiectului „Modernizare şi extindere al complexului de servicii sociale Casa Soarelui”, proiect cu fonduri europene de aproape 4 milioane de lei.

adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Abonare

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Câte limbi sunt vorbite în lume

Limba este un mijloc de comunicare extrem de important...

Consiliul Europei – ce este și cum funcționează

Consiliul Europei este o organizație interguvernamentală ce a fost...

Charles Dickens – unul dintre cei mai importanți scriitori britanici din toate timpurile

Charles Dickens este unul dintre cei mai importanți scriitori...

Legiunea pierdută a lui Crassus

Legiunea pierdută a lui Crassus este una dintre cele...