Cele mai multe doze de vaccin au fost administrate în judeţul Olt la centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Caracal

Cele mai multe doze de vaccin au fost administrate în judeţul Olt la centrul de vaccinare de la Spitalul Municipal Caracal

Mai multe doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate în cea de-a doua zi a campaniei de vaccinare, în judeţul Olt.  290 de persoane din categoria celor care muncesc în prima linie împotriva COVID-19 au fost vaccinate în cele patru centre, cele mai multe fiind administrate la Caracal – 115, urmate de centrul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – 80, Spitalul Orăşenesc Corabia – 60 şi Spitalul Orăşenesc Balş – 35.

În prima zi, în care primii vaccinaţi au fost medicii şi asistentele care s-au programat în spitale, s-au administrat 165 doze, centrele din Slatina şi Caracal fiind la egalitate, cu 55 doze administrate. „Ieri 5.01.2021 în cadrul fazei I de vaccinare anti-Covid-19, pe raza judeţului OLT s-a efectuat un număr total de 290 vaccinări, astfel: Spitalul Judeţean de Urgență Slatina – 80, Spitalul Municipal Caracal – 115, Spitalul Orăşenesc Balş – 35, Spitalul Orăşenesc Corabia – 60.  A fost înregistrată o reacţie adversă de tip alergic. Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 (începand cu data de 04.01.2021, prima administrare) – 455 .

Menţionăm că vaccinarea anti-Covid19 este gratuită,  voluntară și necondiţionată“, a transmis DSP Olt.

În prima etapă de vaccinare primesc prima doză  persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătăţii şi social. Etapa a II-a de vaccinare va debuta, cel mai probabil, la mijlocul acestei luni şi include populaţia cu grad de risc (persoanele de peste 65 ani şi bolnavii cronic) şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale, iar în ultima etapă, populaţia generală.

În judeţul Olt vor funcţiona începând din etapa a doua alte nouă centre de vaccinare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments