Cea mai semnificativă descoperire de petrol, din ultimele decenii în România, a fost făcută în zona localității Verguleasa din județul Olt

Cele mai citite

În zona localității Verguleasa din județul Olt, s-a realizat cea mai semnificativă descoperire de petrol din ultimele decenii în România. Pe lângă aceste rezerve de petrol, compania OMV Petrom a anunțat că a efectuat și alte descoperiri valoroase de petrol și gaze naturale în regiunea municipalităților Târgoviște și Târgu Jiu.

Perioada în care s-au desfășurat operațiunile de foraj și testare a celor trei sonde a fost cuprinsă între iunie 2022 și aprilie 2023. Investiția totală a companiei în aceste operațiuni de explorare s-a ridicat la aproximativ 20 de milioane de euro.

2023. Compania a investit în forajul de explorare aproximativ 20 de milioane de euro.

„Una dintre descoperirile făcute de OMV Petrom a fost în perimetrul de explorare Verguleasa, din regiunea Olteniei. Compania a identificat resurse de țiței care se ridică la aproximativ 20 de milioane bep în total, aceasta reprezentând cea mai mare descoperire de țiței a OMV Petrom din ultimele decenii. Descoperirea se află în proximitatea unei alte zone de exploatare, ceea ce oferă sinergii care vor contribui la începerea mai rapidă a producției.

O altă descoperire a avut loc în perimetrul de explorare Târgoviște, unde au fost identificate resurse de țiței în cantitate estimată de 6 milioane bep. Lucrările de testare au avut loc în aprilie 2023, iar cele premergătoare dezvoltării exploatării sunt în curs de pregătire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

În primele opt luni din 2023, au fost radiate circe 43.000 de companii

La nivel național, în primele opt luni ale acestui an, un total de 42.994 de întreprinderi au fost eliminate...

Alte articole din aceasta categorie