Cea mai mica rata a somajului din ultimele sase luni

Data:

Rata somajului a scazut in judetul Buzau la 9,38 la suta in luna martie, de la 9,86 la suta in luna februarie, peste 80 la suta din forta de munca angajata fiind absorbita de sectorul serviciilor, afirma reprezentantii AJOFM Buzau.
„Este o scadere semnificativa, inregistram cea mai mica rata a somajului din ultima jumatate de an, sfera serviciilor reprezinta motorul absorbtiei fortei de munca, se cer in continuare lucratori in comert, bucatari, patiseri, ospatari, dar exista cereri si pentru munca necalificata, la societati mari sau in constructii“, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Valeriu Dimciu, directorul AJOFM Buzau.
Potrivit sursei citate, in luna aprilie se de startul activitatii in doua domenii specifice judetului Buzau, agricultura si constructiile, iar disponibilizarile colective s-au redus la cateva zeci de persoane.
Pentru cele 17.967 de persoane fara loc de munca aflate in evidenta, dintre care 5.475 cu indemnizatie de somaj, AJOFM Buzau deruleaza 33 de cursuri de calificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...