Cea mai mica rata a somajului din ultimele sase luni

Cele mai citite

Rata somajului a scazut in judetul Buzau la 9,38 la suta in luna martie, de la 9,86 la suta in luna februarie, peste 80 la suta din forta de munca angajata fiind absorbita de sectorul serviciilor, afirma reprezentantii AJOFM Buzau.
„Este o scadere semnificativa, inregistram cea mai mica rata a somajului din ultima jumatate de an, sfera serviciilor reprezinta motorul absorbtiei fortei de munca, se cer in continuare lucratori in comert, bucatari, patiseri, ospatari, dar exista cereri si pentru munca necalificata, la societati mari sau in constructii“, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Valeriu Dimciu, directorul AJOFM Buzau.
Potrivit sursei citate, in luna aprilie se de startul activitatii in doua domenii specifice judetului Buzau, agricultura si constructiile, iar disponibilizarile colective s-au redus la cateva zeci de persoane.
Pentru cele 17.967 de persoane fara loc de munca aflate in evidenta, dintre care 5.475 cu indemnizatie de somaj, AJOFM Buzau deruleaza 33 de cursuri de calificare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Interpolul îl caută pe un proxenet care a traficat o minoră prin metoda „Loverboy” după ce a convins-o că e gravidă

În urma unui proces pentru trafic de minori, un bărbat din Pitești a fugit din România. Acesta a fost...

Alte articole din aceasta categorie

- Advertisement -spot_img