Ce ne spun astrele, ce vrem noi sa credem si cine suntem, de fapt?

Ce ne spun astrele, ce vrem noi sa credem si cine suntem, de fapt?

Semnele zodiacale, dupa zodiacul european
Semnele zodiacale, dupa zodiacul european

Horoscopul. Cred ca nu exista persoana care sa nu-si fi ascultat vreodata horoscopul. Chiar daca nu crede o boaba in astrologi sau merge pe principiul “fie la ei acolo”, oamenii sunt tentati sa citeasca si sa asculte horoscopul din pura curiozitate, amuzament sau pentru  a compara propria personalitate cu acele caracteristici pe care astrologii spun ca le avem, daca ne-am nascut intr-o zodie ori alta.

Am studiat indeaproape problema si am observat ca femeile sunt cele care asculta, citesc si cred mai mult in horoscop, nu ca barbatii nu ar fi tentati sa faca acelasi lucru, dar aceasta stiinta e asociata de cele mai multe ori cu o doza de misticism si nu se incurca ei cu d-astea “muieresti” pline de nonsens.

Parca aud cate un prieten spunand: “Sunt varsator, dar nu prea cred eu in astea”. Pentru ca mai am mult pana la a cunoste si a intra in tainele acestei stiinte, stau deoparte si incerc sa studiez, ca un psiholog ce nu sunt, comportamentul oamenilor.

Oare aceasta dorinta de a crede in horoscop nu vine din dorinta de a studia oamenii sau propria persoana ori din apriga dorinta de a sti exact ce vei face maine, peste o luna, peste un an?

Nu o sa mergem la vrajioare, nu o sa dam in carti si nu o sa ne uitam in globul de cristal sa ne aflam viitorul sau ce face prietenul de care tocmai ne-am indragostit sau despartit, dar o sa citim cu siguranta horoscopul nostru, pe al lui si o sa ne uitam si la compatibilitati.

O sa spuneti ca sunt activitati puerile si ca daca am fi cu adevarat ocupati nu ne-ar arde de citit in stele, ci ne-am ancora in realitate, am incerca sa ne analizam personalitatile, elementele de legatura si relatiile cu alti oameni pentru a ne cunoaste.

De fapt, despre asta este vorba: cunoastere.

Aceasta este concluzia la care am ajuns eu, insa am intrat intr-un subiect mult prea vast ca sa poata fi pus punct acum si aici. Va las pe dumneavoastra sa continuati materialul. Credeti in horoscop si sunteti siguri ca astrele va pot influenta viata? De ce ascultati sau cititi horoscopul? Relatati-ne experientele dumneavoastra in legatura cu acest subiect. Argumentati raspunsurile.

 

 

5 Comentarii la "Ce ne spun astrele, ce vrem noi sa credem si cine suntem, de fapt?"

Leave a Reply

Your email address will not be published.