Ce ne spun astrele, ce vrem noi sa credem si cine suntem, de fapt?

Ce ne spun astrele, ce vrem noi sa credem si cine suntem, de fapt?

Semnele zodiacale, dupa zodiacul european
Semnele zodiacale, dupa zodiacul european

Horoscopul. Cred ca nu exista persoana care sa nu-si fi ascultat vreodata horoscopul. Chiar daca nu crede o boaba in astrologi sau merge pe principiul “fie la ei acolo”, oamenii sunt tentati sa citeasca si sa asculte horoscopul din pura curiozitate, amuzament sau pentru  a compara propria personalitate cu acele caracteristici pe care astrologii spun ca le avem, daca ne-am nascut intr-o zodie ori alta.

Am studiat indeaproape problema si am observat ca femeile sunt cele care asculta, citesc si cred mai mult in horoscop, nu ca barbatii nu ar fi tentati sa faca acelasi lucru, dar aceasta stiinta e asociata de cele mai multe ori cu o doza de misticism si nu se incurca ei cu d-astea “muieresti” pline de nonsens.

Parca aud cate un prieten spunand: “Sunt varsator, dar nu prea cred eu in astea”. Pentru ca mai am mult pana la a cunoste si a intra in tainele acestei stiinte, stau deoparte si incerc sa studiez, ca un psiholog ce nu sunt, comportamentul oamenilor.

Oare aceasta dorinta de a crede in horoscop nu vine din dorinta de a studia oamenii sau propria persoana ori din apriga dorinta de a sti exact ce vei face maine, peste o luna, peste un an?

Nu o sa mergem la vrajioare, nu o sa dam in carti si nu o sa ne uitam in globul de cristal sa ne aflam viitorul sau ce face prietenul de care tocmai ne-am indragostit sau despartit, dar o sa citim cu siguranta horoscopul nostru, pe al lui si o sa ne uitam si la compatibilitati.

O sa spuneti ca sunt activitati puerile si ca daca am fi cu adevarat ocupati nu ne-ar arde de citit in stele, ci ne-am ancora in realitate, am incerca sa ne analizam personalitatile, elementele de legatura si relatiile cu alti oameni pentru a ne cunoaste.

De fapt, despre asta este vorba: cunoastere.

Aceasta este concluzia la care am ajuns eu, insa am intrat intr-un subiect mult prea vast ca sa poata fi pus punct acum si aici. Va las pe dumneavoastra sa continuati materialul. Credeti in horoscop si sunteti siguri ca astrele va pot influenta viata? De ce ascultati sau cititi horoscopul? Relatati-ne experientele dumneavoastra in legatura cu acest subiect. Argumentati raspunsurile.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alice
Alice
11 years ago

Lumea e insetata de cunoastere indiferent de domeniu, iar horoscopul e doar unul dintre motoarele de cautare a unei anumite categorii de cunoastere. Ca raspunde sau nu intrebarilor sau asteptarilor fiecaruia ….asta e de discutat. Eu nu pot sa afirm ca ma incred in totalitate in ceea ce spun astrele, dar ascult sau citesc zilnic horoscopul, e un obicei …precum cafeaua de dimineata. Nu ma afecteaza prea tare cand “nu spune de bine” si nici nu sunt plina de exaltare cand spune ca voi castiga o suma mare de bani. Nu spun nici ca nu influenteaza vestile primite din horoscopul zilnic…daca mi-ar fi zis ca pe 6 ianuarie am probleme rutiere :), as fi circulat poate mai cu atentie :)).

iulia
iulia
11 years ago

daca am ocazia sa citesc horoscopul , o fac cu placere , dar nu pot sa spun ca sunt dependenta de acest lucru. Chiar daca uneori ma regasesc in ceea ce este scris la horoscop, asta nu inseamna ca imi organizez ziua in functie de ceea ce imi este scris la zodia mea in ziua respectiva.
Horoscopul este o rubrica importanta pentru a-ti lumina diminetile.

ramona
ramona
11 years ago

acest subiect m-a impresionat din tinerete, studiind cu multa placere tot ceea ce este legat de acest domeniu.Imi place sa-mi caracterizez prietenii si cunostintele aratandu-le trasaturile definitorii din zodiile feicaruia.Cunostintele mele nu s-au oprit la a studia doar horoscopul european.
Am citit si pot spune ca am studiat horoscopul chinezesc,aztec,floral si multe altele.
Deci, ma numar printre persoanele pasionate de acest domeniu si recunosc ca fiecare om in parte, chiar daca crede sau nu crede, este o particica din univers si este implicit guvernat si condus de planete.

marius
marius
11 years ago

imi place sa citesc horoscopul in fiecare dimineata, dar sa fie vesel caci altfel ma indispune.

alexu
alexu
11 years ago

daca e de bine ce scrie acolo, cred in horoscop..daca nu, in mod sigur nu cred! :))