Ce e mai rau: sa fii o femeie singura sau sa fii intr-o relatie, dar vesnic cu ochii pe telefonul lui?

Ce e mai rau: sa fii o femeie singura sau sa fii intr-o relatie, dar vesnic cu ochii pe telefonul lui?

Sunt convinsa ca se scriu zeci de articole despre singuratate in fiecare zi. In toate revistele, pe zeci de forumuri. La nivel conversational, la cate-o cafea, prajitura. Fiecare are cate o drama, cate o poveste a ei care trebuie impartasita si care evident ca e povestea unei intregi umanitati! Prin durerea pe care o povesteste, prin trairile groaznice, prin convulsiile pe care le provoaca.

Sa fii singura nu e un lucru rau; cum nu e nici un lucru bun, de altfel. E insa neplacut atunci cand esti “refuzata” sau “nealocata” unor intalniri, doar pentru ca celelalte femei prezente au parteneri de viata, de seara, de cafea. Si pentru ca se tem ca prezenta ta le va prejudicia relatia sau intermezzo-ul pentru care s-au rugat zile in sir!

E a nu stiu cata oara cand mi se aduc “acuze” fara ca macar sa fiu prezenta acolo; fara ca macar sa incerc sau sa fac de-a dreptul ceva rusinos, mizer, pentru care sa merit sa fiu arsa pe ruga. Inca o data mi-am primit atribute neleale pentru simplul motiv ca exist. Pentru simplul motiv ca sunt o persoana volubila, exuberanta, cu care poti vorbi atat despre ce gatim la cina, ce se mai citeste in parlament, cine mai joaca in UEFA Champions League, ce se mai poarta, cum stim sa iubim si mai ales cat, ce se mai vede la TV si mai ales cum sa-i spui noapte buna omului langa care adormi si pe care ai vrea sa-l gasesti langa tine si cand te trezesti.

Nu mi se pare fair-play sa excluzi din cercul tau de prieteni o femeie singura pe considerentul ca e singura. Dar frumoasa si desteapta. Pentru ca te temi ca ar atenta la barbatul tau sau la fratele, tatal, unchiul sau nu stiu ce barbat mai detii in neam.

Ceea ce nu inteleg femeile de care am pomenit mai sus e ca singura persoana sau singura mentalitate de care chiar ar trebui sa se teama este a lor! Nu eu sunt ispita! Ci neincrederea lor in ele insele, sau in ceea ce reprezinta omul de langa ele, sau mai mult decat atat in ceea ce a degenerat relatia lor!

O femeie sigura pe ea nu se va feri niciodata de prezenta unei terte persoane; nu va cauta vinovati acolo unde nu sunt. Nu-si va face procese de constiinta cand va fi intr-un cerc larg sau restrans de prieteni in care va exista o femeie singura, urata sau frumoasa, despre care va gandi by default ca-i va face ochi dulci iubitului. O femeie adevarata stie. Simte. Intelege. Vede si cu ochii inchisi.

In ritmul asta am toate sansele sa mor singura. Dar cel mai rau dintre toate relele este atunci cand ti se aduc acuze pentru situatii pe care nu le-ai creat, nu le-ai trecut, n-ai fost prezenta macar. Asa ca ma intreb ce e mai rau: sa fii o femeie singura, frumoasa sau nu, isteata sau nu sau sa fii intr-o relatie cu sau fara acte, dar vesnic cu ochii pe telefonul lui, e-mailul lui, atenta la orice tip de conversatie pe care o initiaza, la orice zambet mai mult sau mai putin desuet, sa-i analizezi orice gest, mimica, sa-l judeci pentru orice replica, pentru orice privire! Si toate astea pentru ca “ai avut senzatia” ca femeia aceea flirteaza cu el! Sau vice-versa, caci pentru ambele s-ar da pedeapsa cu puscaria! Pe viata!

Pentru ca sigur am fost si in cealalta situatie cel putin o data in viata, azi sunt sigura ca stiu sa rumeg putin ideea. Insa imi da spasme gandul ca n-am sanse sa mai ies la o pizza, la o sueta, la un dans intr-un grup de prieteni pentru ca as putea fi piaza rea! In acceptiunea femeilor lipitori.

Sunt indignata pentru ca vorbesc despre moralitate oameni fara morala. Ca fac reprosuri oameni care calca numai in strachini. Pentru ca te injura oameni care zic ca citesc carti sfinte. Pentru ca te blameaza oameni care n-au nicio valoare. Pentru ca ajungi sa ai mai multi dusmani decat ai crezut vreodata pe un singur considerent: ca esti o femeie singura.

Daca ratiunea va mai invinge vreodata, sunt sigura ca voi mai avea vreo sansa. Iar daca nu, ma inscriu intr-o liga in care am parte doar de prezenta barbatilor; asa cel putin voi fi scutita de critici. Sau de mancatorii de fund.

Barbatii sunt mai transanti si mai transparenti! Chiar daca nu spun multe, induc multe!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
10 years ago

“Nu mi se pare fair-play sa excluzi din cercul tau de prieteni o femeie singura pe considerentul ca e singura. Dar frumoasa si desteapta. Pentru ca te temi ca ar atenta la barbatul tau sau la fratele, tatal, unchiul sau nu stiu ce barbat mai detii in neam.”

poate nu “frumoasa si desteapta” este problema. daca ai un caracter si o morala, care iti permite sa “atentezi la barbatul ei sau la fratele, tatal, unchiul sau nu stiu ce barbat mai detine in neam” – de ca-si puna acea femeie maritata focul in casa singura, cu miina ei.
Iar o femeie singura, daca intra-devar este desteapta, stie cum sa isi pastreze cercul de prieteni.

iar aceste cuvinte “O femeie adevarata stie. Simte. Intelege. Vede si cu ochii inchisi” desigur se refera si la femeile maritate. si, daca se fersc de tine, look inside!!!

bogdan
bogdan
10 years ago

Schimba-ti cercul de prieteni.