Ce e mai rău: să fii o femeie singură sau să fii într-o relație, dar veșnic cu ochii pe telefonul lui?

Cele mai citite

Sunt convinsă că se scriu zeci de articole despre singurătate în fiecare zi. În toate revistele, pe zeci de forumuri. La nivel conversațional, la o cafea, prăjitură. Fiecare are câte o dramă, câte o poveste a ei care trebuie împărtășită și care evident că este povestea unei întregi umanități! Prin durerea pe care o povestește, prin trăirile groaznice, prin convulsiile pe care le provoacă.

Să fii singură nu este un lucru rău; cum nu este nici un lucru bun, de altfel. Este însă neplăcut atunci când ești “refuzată” sau “nealocată” unor întâlniri, doar pentru că celelalte femei prezente au parteneri de viață, de seară, de cafea. Și pentru că se tem că prezența ta le va prejudicia relația sau intermezzo-ul pentru care s-au rugat zile în șir!

Este a nu știu câta oară când mi se aduc “acuze” fără ca măcar să fiu prezentă acolo; fără ca măcar să încerc sau să fac direct ceva rușinos, mizer, pentru care să merit să fiu arsă pe rug. Încă o dată mi-am primit atribute neleale pentru simplul motiv că exist. Pentru simplul motiv că sunt o persoană volubilă, exuberantă, cu care poți vorbi atât despre ce gătim la cină, ce se mai citește în parlament, cine mai joacă în UEFA Champions League, ce se mai poartă, cum știm să iubim și mai ales cât, ce se mai vede la TV și mai ales cum să-i spui noapte bună omului lângă care adormi și pe care ai vrea să-l găsești lângă tine și când te trezești.

Nu mi se pare fair-play să excluzi din cercul tău de prieteni o femeie singură pe considerentul că e singură. Dar frumoasă și deșteaptă. Pentru că te temi că ar atenta la bărbatul tău sau la fratele, tatăl, unchiul sau nu știu ce bărbat mai deții în neam.

Ceea ce nu înțeleg femeile de care am pomenit mai sus este că singura persoană sau singura mentalitate de care chiar ar trebui să se teamă este a lor! Nu eu sunt ispită! Ci neîncrederea lor în ele însele, sau în ceea ce reprezintă omul de lângă ele, sau mai mult decât atât în ceea ce a degenerat relația lor!

O femeie sigură pe ea nu se va feri niciodată de prezenta unei terțe persoane; nu va căuta vinovați acolo unde nu sunt. Nu-și va face procese de conștiință când va fi într-un cerc larg sau restrâns de prieteni în care va exista o femeie singură, urâtă sau frumoasă, despre care va gândi by default că-i va face ochi dulci iubitului. O femeie adevărată știe. Simte. Înțelege. Vede și cu ochii închiși.

În ritmul acesta am toate șansele să mor singură. Dar cel mai rău dintre toate relele este atunci când ți se aduc acuze pentru situații pe care nu le-ai creat, nu le-ai trecut, n-ai fost prezentă măcar. Așa că mă întreb ce e mai rău: să fii o femeie singură, frumoasă sau nu, isteață sau nu sau să fii într-o relație cu sau fără acte, dar vesnic cu ochii pe telefonul lui, e-mailul lui, atentă la orice tip de conversație pe care o inițiază, la orice zâmbet mai mult sau mai puțin desuet, să-i analizezi orice gest, mimică, să-l judeci pentru orice replică, pentru orice privire! Și toate astea pentru că “ai avut senzația” că femeia aceea flirta cu el! Sau vice-versa, căci pentru ambele s-ar da pedeapsa cu pușcăria! Pe viață!

Pentru că sigur am fost și în cealaltă situație cel puțin o dată în viață, azi sunt sigură că știu să rumeg puțin ideea. Însă îmi dau spasme gândul că n-am șanse să mai ies la o pizza, la o șuetă, la un dans într-un grup de prieteni pentru că aș putea fi piaza rea! În accepțiunea femeilor lipitori.

Sunt indignată pentru că vorbesc despre moralitate oameni fără morală. Că fac reproșuri oameni care calcă numai în strachini. Pentru că te înjură oameni care zic că citesc cărți sfinte. Pentru că te blamează oameni care n-au nicio valoare. Pentru că ajungi să ai mai mulți dușmani decât ai crezut vreodată pe un singur considerent: că ești o femeie singură.

Dacă rațiunea va mai învinge vreodată, sunt sigură că voi mai avea vreo șansă. Iar dacă nu, mă înscriu într-o ligă în care am parte doar de prezenta bărbaților; așa cel puțin voi fi scutită de critici. Sau de mâncătorii de fund.

Bărbații sunt mai transanți și mai transparenți! Chiar dacă nu spun multe, induc multe!

2 COMENTARII

  1. “Nu mi se pare fair-play sa excluzi din cercul tau de prieteni o femeie singura pe considerentul ca e singura. Dar frumoasa si desteapta. Pentru ca te temi ca ar atenta la barbatul tau sau la fratele, tatal, unchiul sau nu stiu ce barbat mai detii in neam.”

    poate nu “frumoasa si desteapta” este problema. daca ai un caracter si o morala, care iti permite sa “atentezi la barbatul ei sau la fratele, tatal, unchiul sau nu stiu ce barbat mai detine in neam” – de ca-si puna acea femeie maritata focul in casa singura, cu miina ei.
    Iar o femeie singura, daca intra-devar este desteapta, stie cum sa isi pastreze cercul de prieteni.

    iar aceste cuvinte “O femeie adevarata stie. Simte. Intelege. Vede si cu ochii inchisi” desigur se refera si la femeile maritate. si, daca se fersc de tine, look inside!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Ziua de 1 Decembrie sărbătorită altfel la Otopeni

De 1 Decembrie am pornit la pas prin județ, ca să vedem cum sărbătoresc românii Ziua Națională. Sătui de...

Alte articole din aceasta categorie