Ce facilitati ofera facultatile din strainatate studentilor

Cele mai citite

Toti stim, studiul in strainatate este diferit de studiul in tara. Pe langa experienta multiculturala pe care ajungi sa o traiesti, universitatile din afara Romaniei ofera studentilor proprii si beneficii pe care studentii romani nu le au. La RIUF, pe 22-23 octombrie la Sala Palatului, Bucuresti si pe 25 octombrie la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj poti afla mai multe despre  ce iti ofera universitatile internationale ca activitati extrascolare.
Studiul in strainatate iti ofera mai mult decat profesori exigenti si termene limita care trebuie respectate cu strictete. Iti da posibilitatea sa te bucuri de facilitati care sa-ti sporeasca experienta si aptitudinile profesionale. Iata cateva exemple pentru universitatile din strainatate.

MediaCity de la University of Salford-UK

Te gandesti cum ar fi ca universitatea sa-ti ofere un spatiu in care sa poti sa-ti dezvolti abilitatile? Ce-ai zice de un oras intreg? MediaCity de la University of Salford, din Marea Britanie este un oras construit in jurul industriei media cu scopul de a aduce impreuna toate ingredientele pentru a crea un loc minunat de a trai, a munci si a invata. Asteptarile sunt ca in cadrul MediaCityUK populatia sa fie alcatuita din producatori TV pana la designeri de jocuri pe PC. Este o noua lume in care cei mai talentati oameni din domenii diferite sa poata munci impreuna.
In 2011, University of Salford a deschis un spatiu unic digital de invatare, predare si un spatiu de cercetare la MediaCity UK. Acest spatiu este plasat in centrul a 6 departamente nationale BBC si sute de organizatii independente creative, digitale si media. Peste 1.500 de elevi se vor bucura de oportunitati exceptionale de a lucra cu profesionistii din industria mass-media, utilizand cele mai recente echipamente, studiouri si laboratoare. Studentii vor fi astfel plasati pe prima pozitie pentru cariera digitala si media. Departamentele de productie, studiouri si infrastructura digitala au fost probate,specificate de catre industrie si aprobate pentru noile tehnologii creative.
Acest proiect are scopul de a ajuta dezvoltarea unor noi metode de predare si pentru a realiza relatii interdisciplinare intre scoli si programe diferite. De asemenea va ajuta si dezvolatarea unor idei creative si va realiza un parteneriat intre educatie si comunitate.

Nu numai teorie, dar si practica

Fiecare student la universitatea Avans University of Applied Science din Olanda trece prin una sau doua sesiuni de practica, unde lucreaza cu adevarat la o companie nationala sau internationala, acumuland astfel experienta practica si facand primii pasi spre viitoarea lui cariera. HZ University, tot din Olanda are programe bazate pe practica si concentrate pe cerintele de pe piata muncii. Studentii au ocazia sa viziteze sediile unor companii sau sa studieze subiecte ce au legatura directa cu realitatea profesionala.
In Marea Britanie, la Hult Business School, peste 80% din corpul academic al facultatii e reprezentat de profesori cu o experienta reala in domeniul afacerilor, multi dintre ei lucrand pentru companii precum Procter&Gamble, Motorola, Credit Suisse, etc. La Cesar Ritz Colleges din Elvetia, fiecare student va face un internship platit de 6 luni intr-un hotel sau restaurant de lux din Elvetia: Marriot, Swisshotel, The Ritz-Carlton, Four-Seasons si altele.

Accentul cade pe dezvoltarea profesionala si personala a studentului

Universitatea din Essex, Marea Britanie, ofera posibilitatea studentilor interesati sa publice lucrari bianual online pe jurnalul academic multi disciplinar ESTRO. Acest serviciu este oferit gratuit si are ca obiectiv istudentilor sa capete experienta publicatiei academice, in cazul in care acesta este parcursul pe care doresc sa-l parcurga in viata. La European University, programele de schimb inter-campus sunt frecvente, astfel incat un student isi poate alege dupa fiecare semestru complet un nou campus de studiu, avand ca optiuni: Spania, Elvetia, Germania, Marea Britanie, Austria, Kazahstan, Siria, Taiwan, China, Malaezia sau Singapore.
Studentii pot sa efectueze chiar si studii comportamentale…pe pesti! Centrul de Cercetare a Biologiei Evolutionare dispune de acvarii care gazduiesc aproximativ 10.000 de pesti tropicali si apartine University of Hull din Marea Britanie. Bibliotecile sunt de asemenea impresionante pentru orice student. Biblioteca universitatii din Aberdeen, Scotia este una dintre cele mai mari si mai bine echipate biblioteci din lume, cu peste un milion de volume.
La RIUF, Romanian International University Fair, pe 22-23 octombrie la Bucuresti si pe 25 octombrie la Cluj, vizitatorii pot sa afle mai multe detalii despre ofertele universitatilor din strainatate si sa intre in contact direct cu reprezentantii universitatilor din strainatate. Mai multe detalii despre targ se gasesc pe www.riuf.ro.
Partener national: Samsung
Partener: Coca-Cola Hellenic
Partenerii media ai RIUF sunt: 9 AM, Ambition, Autenticpromotion.ro, Best Resource, Bucharest-guide.ro, Calendarevenimente.ro,  Cariere, Cariere Online, Decat o revista, Ejobs, Evenimente Studentesti, Ghimpele Ploiestean, Goingout.ro, Grupul de presa Semnal , Hipo, IQads, Jurnaldebucuresti.com, Lumebuna.ro, Metropotam, Observatorul Cultural, Oglinda Literara, Onlinestudent.ro, Portal HR, Port.ro, Raluk.ro, Republicanul, Romania Libera, Romania Pozitiva, Saptamana Giurgiuveana, Sapte Seri, Studentie.ro, Vinsieu.ro, Wall-Street, Youmago, Ziare.com.
Parteneri institutionali: British Council, Campus France, DAAD, RATB, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului .
Parteneri ONG: Aiesec, Fundatia Dinu Patriciu, GRASP, LSRS, VIP

Raluca Apostol
PR si Marketing Manager
0755.075.841
[email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Varadero, plaja fără sfârșit

Varadero este una dintre cele mai faimoase plaje din lume, situată în provincia Matanzas din Cuba. Acesta este un...

Alte articole din aceasta categorie