Ce aleg romanii sa studieze in strainatate

Ce aleg romanii sa studieze in strainatate

Conform UNESCO Higher Education Statistics, in 2009, peste 22.000 de romani erau plecati la studii in strainatate, in crestere cu 52% fata de 2001. Previziunile pentru 2010 si 2011 indica numere in crestere pentru acestia, din cauza faptului ca tot mai multi tineri devin constienti de numeroasele avantaje ale studiului in alte tari.
Romanian International University Fair vine in ajutorul acestora in fiecare an, prin facilitarea contactului direct cu reprezentanti ai universitatilor international si expunerea unei ample oferte educationale. Miercuri, 12.10.2011, la ora 18.30, afla si tu cum ai putea fi unul dintre vizitatorii de top ai celui mai mare targ international de universitati, desfasurat pe 22-23 octombrie la Bucuresti si pe 25 octombrie la Cluj, printr-o interventie LIVE la http://www.vokle.com/series/16607-riuf-2011.
Asa cum cele opt editii anterioare de RIUF au aratat ca, primele 5 destinatii de studii in strainatate sunt: Franta, Germania, Italia, SUA si Ungaria, cu numere in scadere pentru Franta si Germania si numere in crestere pentru Italia, care va deveni, conform previziunilor statistice, destinatia preferata de romani in 2011. Se mai intampla si alte schimbari la varf, se asteapta ca Marea Britanie si Spania sa depaseasca anul acesta SUA si Ungaria in top 5 universitati preferate de studentii romani. Cresterea acestora in ultimii ani, in detrimentul SUA si vecinilor din vest, poate fi datorata intrarii Romaniei in Uniunea Europeana, cand au scazut si taxele pentru studentii romani. Conform statisticilor RIUF, peste 60% dintre vizitatorii targului sunt interesati de studiile in Marea Britanie si 30% de studii in Romania.
Danemarca, de asemenea, a cunoscut o crestere semnificativa in 2009, ajungand sa gazduiasca 332 de studenti romani prezenti acolo, in comparatie cu cei 66 din 2008. Grecia, Norvegia si Olanda sunt urmatoarele tari in top, insa se asteapta ca distributiile sa se schimbe o data cu schimbarea taxelor pentru studii in Marea Britanie, elevii orientandu-se spre facultati cu taxe mai accesibile. In top 25 sunt prezente si tari indepartate, precum Japonia si Australia, in care au plecat 101, respectiv 56 de elevi in 2009.
In 2011, programele cele mai cautate de studentii romani au fost in Tehnologie si Computer Science, Business, Management si Finante, Design, Studii Sociale si Marketing si Publicitate.
Daca te gandesti sa pleci sa studiezi in strainatate, fie ca vrei sa urmezi un ciclu de licenta, un master sau un MBA, trebuie sa treci Editia de toamna RIUF 2011 in agenda ta. Se desfasoara pe 22-23 octombrie la Bucuresti, la Sala Palatului, si pe 25 octombrie la Cluj, la Casa de Cultura a Studentilor. Aici vor fi prezenti reprezentanti ai universitatilor internationale de top care iti pot oferi raspunsuri personalizate la intrebarile tale privind studiul la facultatile lor, programul care ti s-ar potrivi cel mai bine sau alte intrebari specifice.
Pentru lista complete a expozantilor prezenti la RIUF si mai multe detalii, acceseaza www.riuf.ro.
Partener national: Samsung
Partener: Coca-Cola Hellenic
Partenerii media ai RIUF sunt: 9 AM, Ambition, Autenticpromotion.ro, Best Resource, Bucharest-guide.ro, Calendarevenimente.ro,  Cariere, Cariere Online, Decat o revista, Ejobs, Evenimente Studentesti, Ghimpele Ploiestean, Goingout.ro, Grupul de presa Semnal, Hipo, IQads, Jurnaldebucuresti.com, Lumebuna.ro, Metropotam, Observatorul Cultural, Oglinda Literara, Onlinestudent.ro, Portal HR, Port.ro, Raluk.ro, Republicanul, Romania Libera, Romania Pozitiva, Saptamana Giurgiuveana, Sapte Seri, Studentie.ro, Vinsieu.ro, Wall-Street, Youmago, Ziare.com.
Parteneri institutionali: British Council, Campus France, DAAD, RATB, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Parteneri ONG: Aiesec, Fundatia Dinu Patriciu, GRASP, LSRS, VIP

Raluca Apostol
PR si Marketing Manager
0755.075.841
[email protected]

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments