Cauza in care Sergiu Bahaian este judecat si pentru instigare la omor, amanata pentru 17 decembrie

Data:

Sergiu Bahaian, adus la Tribunalul Ialomita
Sergiu Bahaian, adus la Tribunalul Ialomita

Tribunalul Ialomita a decis, miercuri, 24 noiembrie, amanarea cauzei in care Sergiu Bahaian, alaturi de alti 13 inculpati, este judecat pentru savarsirea infractiunilor de constituire sau aderare la un grup infractional organizat, inselaciune in conventii prin emiterea de cecuri sau alte instrumente de plata fara acoperire, omor calificat si instigare la omor calificat, fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si fals privind identitatea, pentru vineri, 17 decembrie.

Amanarea a fost determinata, in principal, de lipsa de procedura in cazul a trei dintre inculpati, arestati in alte cauze, care nu au fost adusi in fata instantei, acestia aflandu-se in locuri de detinere din afara judetului Ialomita.

Un alt motiv al amanarii a fost acela ca o parte dintre inculpati, prin aparatorii alesi, au dorit sa studieze dosarul si sa-si pregateasca apararea in vederea sustinerii pozitiei lor procesuale in raport de esafodajul probator administrat la dosarul cauzei.

Pe 17 decembrie, daca procedura va fi completa, se va pune si problema conexarii cauzei aflate miercuri pe rolul instantei cu o cauza mai veche care deja este inregistrata si unde cercetarile sunt in curs de a fi efectuate, cauza fiind disjunsa la urmarirea penala din cauza initiala”, a declarat, pentru AGERPRES, avocatul lui Sergiu Bahaian.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Biroul Teritorial Ialomita, au dispus trimiterea in judecata a  inculpatului Bahaian Sergiu, recidivist, impreuna cu alti 13 inculpati, din care 7 in stare de arest preventiv, pentru savarsirea infractiunilor  de  constituire sau aderare la un grup infractional organizat, inselaciune in conventii prin emiterea de cecuri sau alte instrumente de plata fara acoperire, omor calificat si instigare la omor calificat, fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si fals privind identitatea.

Potrivit unui comunicat al DIICOT din data de 10 noiembrie a.c., „in perioada noiembrie 2006 – aprilie 2007, inculpatul Sergiu Bahaian impreuna cu inculpatul Slepac Valentin au initiat un grup infractional organizat, la care ulterior au aderat si alte persoane in scopul de a obtine, in mod ilicit, beneficii materiale importante prin fraudarea mai multor societati comerciale, cu ocazia incheierii si executarii unor contracte, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fara acoperire, in numele unor societati fictive.

Astfel, folosindu-se de nume nereale si calitatea de reprezentanti ai SC „ABSOLUT UIPRIX” SRL Bucuresti si SC „GIMATEX” SRL., inculpatii au indus in eroare 67 de  societati comerciale, cu ocazia incheierii unor contracte de achizitii marfuri, prin emiterea unor instrumente de plata fara a exista provizia necesara efectuarii platii. Marfurile erau preluate de catre membrii gruparii, depozitate in locuri special amenajate si ulterior instrainate, inculpatii obtinand astfel importante sume de bani.

Prejudiciul cauzat prin savarsirea infractiunilor este de 5.498.692 lei, si BCR constituindu-se parte civila in proces.

De asemenea, procurorii D.I.I.C.O.T. au retinut si faptul ca, instigati fiind de catre inculpatul Bahaian Sergiu, inculpatii Slepac Valentin si Mirsu Nicolae l-au ucis pe numitul Cernat Lucian, victima fiind obligata sa ingereze alcool, ajungand in imposibilitate de a se apara, conditii in care a fost aruncata in Dunare, de pe podul rutier ce traverseaza bratul Dunarea Veche.

Cauza a fost trimisa spre solutionare Tribunalului Ialomita, Sergiu Bahaian aflandu-se in prezent in Penitenciarul Slobozia.

Mihaela Leta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...