Casele improvizate ale unor ţigani nomazi, incendiate de localnici din Bolintin Vale

Cele mai citite

case incendiateViolenţe la Bolintin Vale între rromii stabiliţi în oraşul giurgiuvean cu forme legale şi cei nomazi. Patru locuinţe improvizate au fost incendiate marţi noapte de persoane încă neidentificate iar o bătrână şi un copil au ajuns la spital. În zonă au fos mobilizaţi mai mulţi poliţişti şi jandarmi pentru calmarea spiritelor.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă, a precizat că implicate în acest caz sunt două familii din Bolintin Vale, iar conflictul este unul mai vechi.
„Nu este vorba despre o revoltă împotriva rromilor, ci de un conflict mai vechi între două familii, dintre care una este stabilită fără forme legale în Bolintin Vale“, a declarat Cristian Şuţă. Acesta susţine că marţi seară, în jurul orei 22.30, a fost anunţat un prim incendiu la marginea oraşului Bolintin Vale, aproximativ o jumătate mai târziu fiind înregistrat un alt incendiu, de această dată la o distanţă de câteva sute de metri de primul. Nu au fost înregistrate victime în urma incendiilor ci doar un atac de panică al unui copil. Ulterior a pornit un scandal în stradă între cele două familii care se acuzau reciproc de incendiere, o femeie în vârstă de 67 de ani ajungând la spital cu lovituri în zona feţei. Mai multe persoane sunt în acest moment audiate la sediul poliţiei din Bolintin Vale.
Sătui de comportamentul rromilor nomazi, localnicii din Bolintin Vale au decis să-şi facă singuri dreptate. Sub pretextul că aceştia din urmă nu muncesc, fură şi stau fără forme legale în oraşul giurgiuvean, persoane necunoscute au incendiat trei locuinţe improvizate. Autorităţile au informaţii că focul a fost pus de rromii autohtoni marţi noapte, în jurul orei 23.00. În haosul creat după izbucnirea incendiilor, o femeie a fost lovită în zona feţei şi a fost transportată la spital alături de un copil care a suferit un atac de panică. Pompierii de la ISU Giurgiu au reuşit să stingă focul după câteva ore, salvând doi copii care riscau să moară asfixiaţi. În acest moment, în Bolintin Vale se află mai mulţi poliţişti şi jandarmi pentru a preîntâmpina eventuale revolte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele articole

Misterele morții lui Grigori Rasputin

Grigori Rasputin a fost una dintre cele mai intrigante figuri din istoria Rusiei. Călugăr, mistico-vindecător și confident al familiei...

Alte articole din aceasta categorie