Cascada Pruncea, aflată pe râul Cașoca, este unul din cele mai apreciate obiective turistice din Buzău

Data:

Cascada Pruncea, situată pe cursul râului Cașoca, se numără printre atracțiile preferate ale turiștilor ce străbat județul Buzău. Deși nu impresionează prin dimensiuni, locul său retras și legenda lui Robin Hood din Buzău contribuie la farmecul său.

Cascada Pruncea, cunoscută și sub numele de cascada Cașoca, datorită poziționării pe râul cu același nume, reprezintă una dintre bijuteriile turistice ale județului Buzău. Accesul către această cascadă se realizează de pe DN 10-Buzău Brașov, urmând apoi drumul către localitatea Cașoca, la Barajul Siriu.

Cascada nu impresionează prin înălțime, având doar zece metri, dar se află într-o locație retrasă și misterioasă. Culoarea verde a apelor râului Cașoca sporește frumusețea acestei căderi de apă.

Acest punct de atracție din Buzău, situat în apropierea Barajului Siriu, este menționat în documente încă din secolul al XIV-lea. Turiștii sunt atrași în special de o peșteră mică, situată în partea stângă a cascadei.

Această ascunzătoare perfectă a fost folosită și de celebrul haiduc Negoiță Gheorghilaș (cunoscut și sub numele de Gheorghelaș), în perioada 1821-1827. Aici, Gheorghilaș își ascundea prada obținută de la boieri, iar peștera îi servea drept refugiu de oamenii legii care îl căutau.

Negoiță Gheorghilaș, pandur în oastea lui Tudor Vladimirescu, jefuia boierii care stăpâneau comuna Gura Teghii și Siriul, distribuind bunurile astfel obținute atât tovarășilor săi de haiducie, cât și localnicilor din zonă.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...