Casa de Pensii, luată cu asalt pentru biletele de tratament

Data:

Pensionarii din tot judeţul se înhesuie să-şi depună cereri pentru a merge la staţiune la tratament. Cele mai căutate staţiuni sunt: Căciulata, Mangalia, Olăneşti, Tuşnad şi Vatra Dornei.

Funcţionarii de la Casa de Pensii Călăraşi au înregistrat 1804 de cereri, însă biletele disponibile sunt 635, dintre care 537 au fost deja date.

„În anul 2010 am avut 3750 de cereri şi bilete primite 2610. Au fost epuizate toate. Anul acesta am primit mai puţine bilete , deşi cererile sunt multe. Avem 1804 de cereri până în luna mai, dar vom mai primi“, a declarat Corina Boldea, consilier-asistent la Casa de Pensii.

Ca să fie siguri că vor obţine un loc într-una din staţiunile balneoclimaterice, pensionarii au obligaţia să depună cererile cu cel puţin 40 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită bilet. „Prin cerere, solicitantul poate opta pentru cel mult trei staţiuni. Dacă a beneficiat de bilet balnear, în ultimii 2 ani, persoana respectivă nu mai are prioritate la obţinerea biletului. Pleacă în staţiune cei care nu au fost deloc. O vacanţă de 18 zile într-o staţiune îi costă pe oameni jumătate din cuantumul pensiei“, a adăugat Corina Boldea.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL

Culturile de porumb și floarea soarelui sunt deja compromise în Olt

Culturile de porumb au fost grav afectate de căldura...

Fest-în-Vale la #MagicLandBreb, Maramureș, între 16 și 18 august

Pentru al șaselea an consecutiv, Fest-în-Vale se întâmplă într-un...

O femeie a fost lovită de o dubă pe trecerea de pietoni, la Jolie Ville- Pipera

În urmă cu circa 20 de minute (13.14) am...

Aproximativ 5 hectare au ars într-un incendiu de vegetaţie în Chiajna

Un incendiu de vegetație a izbucnit în localitatea Chiajna...