Care este procedura pentru examinarea trichineloscopică a porcilor în Prahova în vederea sărbătorilor de iarnă

Cele mai citite

În contextul sacrificării tradiționale a porcilor în preajma sărbătorilor de Crăciun, proprietarii de animale din Prahova sunt obligați să efectueze examenul trichineloscopic. Mai multe centre din județ sunt pregătite să desfășoare aceste examene pentru porcii sacrificați în gospodărie.

Direcția Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova a anunțat că va intensifica controalele sanitare veterinare în unitățile de producere, procesare, depozitare și valorificare a produselor de origine animală și nonanimală, precum și în piețele agro-alimentare, în perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Pentru asigurarea desfășurării în condiții de siguranță a examenelor trichineloscopice, au fost organizate instruiri la sediul DSVSA Prahova, implicând medici veterinari oficiali de la C.S.V.S.A.O., abatoare și medici veterinari de liberă practică împuterniciți. Aceste instruiri au acoperit atât aspecte teoretice, cât și practice, privind examenul trichineloscopic prin metoda directă și metoda digestiei artificiale.

DSVSA Prahova a anunțat că va asigura permanența zilnic la sediul D.S.V.S.A. Prahova și C.S.V.S.A.O. din județ, inclusiv în weekend-uri, pentru efectuarea examenelor trichineloscopice la porcii sacrificați în gospodărie. De asemenea, confirmarea cazurilor pozitive va fi realizată la Laboratorul Sanitar Veterinar Prahova.

Pentru informații suplimentare și sesizări, proprietarii pot contacta DSVSA Prahova telefonic la numărul 0244571751, beneficiind de permanență zilnică.

În comunicatul emis de DSVSA Prahova, sunt enumerate centrele organizate în diverse localități din județul Prahova, unde se pot efectua examene trichineloscopice. De asemenea, se menționează tarifele pentru examinare, care variază în funcție de centrul ales.

DSVSA Prahova a subliniat importanța prezentării la centrul de examinare cu cartea/buletinul de identitate, crotalia auriculară a animalului sacrificat și probele corespunzătoare, precum pilierii diafragmatici. Confirmarea cazurilor pozitive se va realiza la Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, prin metoda digestiei artificiale.

Porcii depistați cu trichineloză vor fi despăgubiți, iar carnea și subprodusele comestibile vor fi confiscate în vederea incinerării într-o unitate autorizată sanitar veterinar. Aceasta se va realiza numai pentru animalele identificate prin crotaliere și înregistrate în Baza Națională de Date, conform precizărilor DSVSA Prahova.

Ultimele articole

Scandal între două familii din Ilfov

Un incident de amploare a avut loc între două familii din județul Ilfov, soldându-se cu rănirea a trei persoane,...

Cinci persoane din județele Buzău și Brăila sunt suspectate de trafic de droguri

O operațiune comercială ilegală care funcționa deja de câteva luni a fost întreruptă, iar cinci persoane din Buzău și...

Agricultorii din Olt au finalizat plantarea roșiilor extratimpurii

Producătorii de legume din Olt au completat plantarea roșiilor extratimpurii în spații protejate și încălzite. Această activitate a implicat...

Semnal Magazin

Curiozități, călătorii, istorie

Ultimele articole din județ