Prahova – Candidat comun sustinut de USL pentru alegerile partiale din comuna Scorteni

Data:

USL va sustine un candidat unic la alegerile partiale care vor avea loc, pe 1 mai, in comuna Scorteni, au anuntat, joi, 31 martie, intr-o conferinta de presa, presedintii organizatiilor judetene ale celor trei partide care formeaza Uniunea.
Liderul PNL Prahova, Adrian Semcu, a declarat ca, in urma discutiilor cu presedintele PC, Laurentiu Rebega, s-a hotarat ca Alianta de Centru Dreapta (ACD) sa sustina un candidat liberal, social-democratii fiind, de asemenea, de acord sa ii ofere sprijin politic acestuia.
„In urma discutiilor din ACD, am convenit sa sustinem o candidatura unica, iar ieri (n.r. miercuri) am hotarat ca, in comuna Scorteni, candidatul nostru sa aiba si sprijinul din partea PSD“, a afirmat presedintele PNL Prahova.
De asemenea, avand in vedere faptul ca, deocamdata, USL nu a fost inregistrata la tribunal, cele trei formatiuni politice vor face o alianta locala pentru sustinerea acestui candidat unic la alegerile partiale din comuna Scorteni.
Presedintele organizatiei judetene a PSD, Mircea Cosma, a declarat ca la baza deciziei de sustinere a unui liberal pentru castigarea primariei au stat mai multe motive, unul dintre cele mai importante fiind acela ca e o „traditie“ ca social-democratii sa nu castige postul de primar in aceasta localitate.
„Avand in vedere pozitionarea candidatului PNL, traditia comunei in care PSD nu a castigat niciodata primaria si structura organizatiei PSD din Scorteni, am decis aseara (n.r. miercuri seara) si am aprobat in Biroul Permanent Judetean al PSD sustinerea candidatului liberal. Actualul candidat are experienta administrativa si provine din satul Bordeni, care are cea mai mare putere electorala din comuna Scorteni. (…) Am facut si un sondaj de opinie si rezultatele duc spre acest candidat. De asemenea, in Colegiul 3, inclinatia populatiei spre PNL este mai mare si toate acestea au cantarit in luarea unei decizii“, a declarat Cosma.
De asemenea, liderul liberal Adrian Semcu a anuntat ca cele trei partide care compun USL detin o majoritate in Consiliul Local (CL) Scorteni, astfel incat alesii locali ai acestor formatiuni vor convoca, saptamana viitoare, o sedinta extraordinara de CL pentru a-l schimba pe actualul viceprimar, care este democrat-liberal.
„Vom declansa o actiune pentru schimbarea actualului viceprimar. Consilierii locali vor convoca o sedinta extraordinara, pentru ca impreuna avem o majoritate si vom respecta protocolul de la Bucuresti in care ni se cere ca acolo unde avem majoritati sa trecem la schimbarea viceprimarilor“, a afirmat Semcu.
Candidatul sustinut de USL pentru alegerile la Primaria Scorteni este Iulian Barbu, are 38 de ani si este fostul viceprimar al comunei.
Fostul primar al comunei Gheorghe Bazga a fost condamnat la sase luni de inchisoare, cu suspendare, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Romania are o evolutie economica fasta. Asa, si?

De curand am avut o intalnire cu experti straini...

Zeci de șoferi au rămas fără permis după o razie desfășurată în județul Olt

O serie de dosare penale au fost întocmite pentru...

Dosar de fraude în domeniul asigurărilor în Argeș

Doi bărbați din județul Argeș au fost convocați pentru...