Campanie desfășurată de polițiștii ilfoveni pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar

Data:

În perioada 7-14 iunie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului de Ordine Publică au continuat activitățile  de prevenire pentru creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ de pe raza județului Ilfov.

polit elevi

Pentru a avea o vacanţă în siguranţă, elevii au primit câteva sfaturi de la poliţişti: pentru a preveni dispariţiile de minori, copiii au fost sfătuiţi să se ferească de necunoscuţi; pentru a nu deveni victime ale agresiunilor sexuale, elevii au fost sfătuiţi să nu accepte invitaţiile cunoştinţelor ocazionale, dar au primit şi informaţii despre cum să facă o evaluare rapidă a situaţiei în caz de agresiune; pentru a nu deveni victimele unor furturi, tâlhării, violuri sau vătămări corporale, elevii au fost sfătuiţi să evite traseele izolate, neiluminate, locurile dosnice sau întunecoase; să traverseze drumurile publice numai prin locurile special amenajate şi marcate corespunzător pentru pietoni, iar acolo unde nu există marcaj pietonal, indicator rutier sau semafor, traversarea să se facă pe la colţul intersecţiilor, numai după ce se asigură temeinic că nu se apropie niciun vehicul; să nu se joace şi să nu staţioneze pe partea carosabilă; să respecte regulile de urcare, coborâre şi aşteptare în staţii a mijloacelor de transport în comun. De asemenea, pentru a nu avea un mod de comportare şi manifestare contrar regulilor şi normelor de convieţuire socială, elevii au fost sfătuiţi să nu se lase atraşi sau implicaţi în activităţile unor grupuri de tineri deprinşi cu consumul de băuturi alcoolice sau droguri sau cu practicarea jocurilor de noroc. În parcuri ori în alte locuri de recreere sau distracţie, elevii au fost sfătuiţi să se comporte civilizat, evitând disputele şi altercaţiile verbale sau fizice, deoarece acestea pot degenera în agresiuni sau încăierări cu urmări grave.

Dat fiind faptul că în fiecare an zeci de copii îşi pierd viaţa în ştranduri sau alte locuri de agrement, elevii au fost informaţi despre riscurile la care se expun atunci când intră în apă foarte adâncă sau atunci când nu ştiu foarte bine să înoate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Un incendiu a mistuit trei case în Tunari

Ieri seară, un incendiu puternic a distrus trei case...

Tosca de Puccini cu Opera Națională București la festivalul DescOperă din Republica Moldova

Sâmbătă, 22 iunie, spectacolul „Tosca” de Puccini va fi...