Campania „Împreună pentru siguranţa copiilor”

euro copiiÎn cadrul parteneriatului dintre Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual s-a ţinut un focus grup cu scopul prevenirii dispariţiilor de minori.
În luna aprilie, la nivel naţional, s-a reluat campania „Împreună pentru siguranţa copiilor”, întreruptă anul trecut, din considerente financiare.
Obiectivele campaniei
Se urmăreşte creşterea nivelului de informare al părinţilor şi copiilor în ceea ce priveşte modalităţile de prevenire şi intervenţie în cazul dispariţiei de copii şi promovarea numărului european 11 60 00. Grupul-ţintă îl reprezintă copii claselor I-IV ai Liceului Tehnologic „Înălţarea Domnului” din municipiul Slobozia, precum şi părinţii acestora. Campania a fost lansată pe 25 aprilie 2012 de Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi, în cadrul unui eveniment comun (conferinţă de presă) organizat de cei doi parteneri.
Cele trei module ale campaniei
Modulul „Vacanţă în siguranţă” (I) s-a derulat în staţiunile de pe litoral, în perioada iulie-august 2012, constând în distribuirea de materiale promoţionale (flyere, brăţări) părinţilor şi copiilor aflaţi pe litoral, precum şi organizarea unor concursuri cu premii pe teme de siguranţă a copiilor. Toate activităţile au urmărit promovarea unor sfaturi generale pentru siguranţa copiilor din categoria de vârstă vizată (accent asupra prevenirii rătăcirilor şi accidentelor letale, cum ar fi înecul, precum şi sfaturi pentru această perioadă în care copiii rămân, de regulă, mai mult timp singuri).

Leave a Reply

Your email address will not be published.