Camion încărcat cu lemne, confiscat de jandarmii buzoieni

Camion încărcat cu lemne, confiscat de jandarmii buzoieni

Un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Berca a confiscat marţi un camion cu peste 40 mc de lemne.

În timpul unei misiuni, jandarmii au remarcat faptul că un ansamblu de vehicule, cap tractor şi remorcă, a executat două transporturi de material lemnos iar în aplicaţia IWood Tracking figura cu un singur aviz de însoţire emis.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că era transportată o cantitate de 43,36 mc masă lemnoasă. Având în vedere aspectele constatate, au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea infracţiunii de transport material lemnos peste cantitatea de 10 mc fără a avea documente de provenienţă.

Totodată, a fost dispusă şi măsura ridicării în vederea confiscării a materialului lemnos şi a ansamblului de vehicule folosit pentru transport. Pentru oprirea autovehiculului şi stabilirea cantităţii de material lemnos, jandarmii au fost sprijiniţi de lucrători din cadrul I.P.J. Buzău şi Ocolul Silvic Cislău.

În perioada următoare, jandarmii buzoieni vor intensifica astfel de acţiuni, independent sau în cooperare cu celelalte instituţii, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în ceea ce priveşte circulaţia materialului lemnos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.