Călin Popescu Tăriceanu – la Mihail Kogălniceanu, Crin Antonescu – la Urziceni

Data:

pb231082tariceanu Mihail Kogalniceanu (3)pb231101pb221037pb231110pb231104picture-188Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a aflat, marţi, 27 octombrie, în comuna Mihail Kogălniceanu, comună păstorită de unul dintre cei mai apreciaţi primari liberali din judeţ, Dinu Alexandru.
Fostul premier, secondat de deputatul Cristina Pocora, de preşedintele PNL Ialomiţa, Gheorghe Petre, dar şi de alţi lideri locali, au vizitat Şcoala de Arte şi Meserii şi grădiniţa din localitate, clădire construită din fonduri europene, apoi au participat la un miting electoral, la care au venit atât locuitori din Mihail Kogălniceanu, cât şi liberali din Giurgeni, Gura Ialomiţei, Făcăeni, Feteşti, Ţăndărei, Slobozia şi Căzăneşti.
Autorităţile locale au ţinut să-i arate fostului premier pe ce au cheltuit banii alocaţi în perioada guvernării Tăriceanu, prin prezentarea unui scurt documentar în care se arătau investiţiile din localitate: apă, drumuri asfaltate sau pietruite, şcoală şi grădiniţă, cabinet medical şi stomatologic, farmacie, rampă de gunoi, cămin cultural.
Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat încântat că în perioada în care liberalii au fost la guvernare investiţiile au avut finalitate, iar locuitorii beneficiază de condiţii europene.
Cum era şi normal, s-a discutat şi politică. Tăriceanu nu a pierdut ocazia de a arăta care sunt diferenţele între actualul preşedinte Traian Băsescu şi candidatul liberal la preşedinţia României, Crin Antonescu, acuzându-l pe Traian Băsescu de faptul că a „contribuit” constant la denigrarea României peste hotare, prin „permanenta pledoarie în defavoarea României”, subliniind faptul că acest fapt va costa România din punct de vedere economic.
„În loc ca el să fie omul care să încerce să dea o imagine prin persoana lui şi prin ceea ce vorbeşte, în concordanţă cu realităţile româneşti, asistăm la o permanentă pledoarie în defavoarea României. Şi lucrul acesta ne costă. Ne costă pentru că, în loc ca investitorii străini să vină în România, să investească cu încredere, să creeze locuri de muncă, iar oamenii să profite de pe urma acestui lucru, foarte multe firme străine stau în expectativă. Cei care au curajul să vină în România, întotdeauna au fost miraţi de faptul că găsesc o ţară primitoare, o ţară cu oameni capabili, cu tineri care sunt doritori să se integreze în ceea ce înseamnă societatea modernă şi care performează, oameni care au dat dovada capacităţii lor profesionale şi inteligenţei lor. (…), a mai spus Tăriceanu.
Vicepreşedintele PNL l-a mai acuzat pe Traian Băsescu de indiferenţă în găsirea unor soluţii pentru ieşirea din criză a României, afirmând că, pe parcursul mandatului său de prim-ministru, ritmul de creştere al economiei a fost spre performanţă.
„De un an de zile, România se confruntă cu o criză economică. Din păcate, preşedintele nu a mişcat un singur deget ca, împreună cu guvernul, să încerce găsirea unor soluţii pentru ieşirea din criză. Criza, din păcate, se adânceşte. (…) În România, anul acesta, numărul şomerilor s-a dublat faţă de anul trecut şi este în continuă creştere, la sfârşitul anului fiind posibil să avem un milion de şomeri. Aproape unul din patru oameni apţi de muncă vor fi şomeri. Aceasta se întâmplă din cauza lipsei de reacţie a guvernului Boc, patronat de preşedintele Băsescu”, a adăugat Tăriceanu.
Acesta a mai spus că România este capabilă de performanţă economică de excepţie, dând exemplu perioada când liberalii au fost la putere.
Întrebat de un liberal prezent în sală, dacă, în eventualitatea în care Crin Antonescu nu va intra în turul doi, iar bătălia se va da între Traian Băsescu şi Mircea Geoană, cu cine ar vota Călin Popescu Tăriceanu, acesta a răspuns că „nici în turul I şi nici în al doilea nu va vota sigur cu Traian Băsescu”.
„Nu ştiu cine va ajunge în turul doi… Dar vă spun altceva. Că nici în turul I, nici în turul doi nu voi vota cu domnul Băsescu”.
Întrebat de jurnalişti despre presiunile care se fac în această perioadă asupra unor primari şi parlamentari liberali, dar şi despre „dezertările” din partid, vicepreşedintele PNL a admis că astfel de lucruri se întâmplă pentru că unii sunt prea slabi de înger şi cedează presiunilor.
Legat de posibilitatea ca în turul doi liberalii să aibă nevoie de voturile social-democraţilor, în eventualitatea în care candidatul liberal va intra în luptă cu Traian Băsescu, Tăriceanu a spus că este posibilă realizarea unei Coaliţii cu PSD, în favoarea lui Crin Antonescu.
„(…) Eu cred că oamenii sunt suficient de conştienţi să analizeze ceea ce s-a întâmplat în aceşti ani. PSD are o experienţă recentă proastă cu Băsescu şi cu PD-L. Asta nu înseamnă, însă, că nu vom discuta cu ei şi nu vom încerca să realizăm, aş spune, o largă coaliţie în favoarea cu Crin Antonescu. Fără îndoială că vom face acest lucru, dar cred că şi oamenii îşi dau seama, analizând cum au evoluat lucrurile în ultimii ani şi mai ales în ultimul, cu cine trebuie să voteze”, a conchis Tăriceanu.
A doua zi, liderul liberal Crin Antonescu, candidat al PNL pentru alegerile prezidenţiale, a participat la un miting electoral la Urziceni, la care au fost prezente circa 300 de persoane. El a fost însoţit de europarlamentarul Norica Nicolai, vicepreşedinte PNL, de şeful său de campanie, Romeo Stavarache, dar şi de alţi membri marcanţi ai partidului.
Crin Antonescu a susţinut o conferinţă de presă, apoi a susţinut în faţa oamenilor un discurs electrizant.
Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, a afirmat că românii nu sunt condamnaţi să aleagă între dictatură, reprezentată, în opinia sa, de Traian Băsescu, şi minciună, reprezentată, potrivit lui Antonescu, de către Mircea Geoană.
Liderul PNL spune că cei doi contracandidaţi ai săi mizează pe dezamăgirea electoratului pentru ca populaţia să nu vină la urne şi să-i lase pe aceştia „să-şi facă de cap”.
De asemenea, candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, i-a provocat pe contracandidaţii săi Mircea Geoană şi Traian Băsescu, la dezbateri televizate despre „onoare, cuvânt, obligaţii, angajamente, programe”.
„Domnul Băsescu şi domnul Geoană s-au asigurat prin reprezentanţii desemnaţi de partidele domniilor lor că nu vor avea loc dezbateri faţă în faţă în această campanie electorală. Eu îl chem şi pe domnul Băsescu şi îl chem şi pe domnul Geoană să vină şi să avem dezbateri publice, dezbateri televizate, în faţa electoratului român, despre România despre ce a fost, despre ce o să fie, despre cine suntem fiecare şi despre ce vrem să facem, despre onoare, cuvânt, obligaţii, angajamente, programe, despre ce vor domniile lor”, a spus Antonescu.
Liderul liberal a mai afirmat că, în cazul în care cei doi nu vor accepta invitaţia sa, aceasta ar însemna că atât lui Mircea Geoană, cât şi lui Traian Băsescu „le e mai uşor să mintă de unii singuri”.
Acţiunea de la Urziceni a fost considerată un succes, organizaţia fiind felicitată pentru modul cum a organizat mitingul.

Alin Radu
Alin Radu
Dupa doi ani petrecuti in presa centrala (Prima TV si Evenimentul Zilei) am fondat reteaua de publicatii locale "Semnal". Astfel, in 2002 aparea ziarul Semnal in judetele Ialomita si Calarasi. Ulterior in portofoliul Grupului de Presa Semnal s-au mai adaugat si alte publicatii locale in judetele: Ilfov, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Arges si Olt. Cred cu tarie ca presa este cu adevarat cea de-a patra putere in stat. Conditia primordiala este sa fie presa adevarata. Sau asa cum imi place sa spun: "Presa trebuie sa serveasca cetatenii, nu guvernantii!"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Share articol:

Ultimele articole

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Articole asemanatoare
SEMNAL

Ultimele zile din Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition

Ultimele patru zile ale Bucharest Opera Festival – All...

Spectacolul lectură „Citește-mă!” va avea loc pe 17 iunie 2024, la Teatrul PODUL

În perioada mai-iunie s-a desfășurat programul educațional „Citește-mă!” –...

Lacul Negru, un refugiu de liniște în inima județului Buzău

Lacul Negru, situat în județul Buzău, este un exemplu...

În Argeș furtuna a doborât copaci în mai multe localităţi

Mai mulţi arbori au fost doborâţi de vânt joi...