Călin Georgescu și-a schimbat discursul. Nu mai vrea ieșirea din NATO și UE, deși declara că „alianța e cea mai slabă de pe fața pământului”

Data:

Călin Georgescu și-a schimbat brusc discursul, după ce a intrat în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Acum susține că nu mai vrea ieșirea din NATO și UE, deși în iunie declara că alianța e „cea mai slabă de pe fața pământului” și că ar abandona-o.

Georgescu și-a renegat declarațiile despre nașterile prin cezariană, pe care le catalogase drept „o tragedie”. Împreună cu soția sa, a încercat să minimalizeze aceste comentarii, susținând că ele au fost scoase din context.

Totuși, contradicțiile evidente ridică semne de întrebare despre sinceritatea sa. În discursul său, candidatul face apel la un sentiment de persecuție, prezentându-se ca o victimă a urii și a manipulării. Acest tip de retorică are ca scop să atragă simpatia alegătorilor, mai ales pe fondul criticilor publice și al protestelor împotriva sa.

Referințele repetate la Dumnezeu și atribuirea succesului electoral „puterii divine” fac parte dintr-o strategie de a mobiliza alegătorii conservatori și religioși, o bază electorală importantă în România.

Declarațiile contradictorii, combinate cu apelurile emoționale și religioase, indică o campanie care încearcă să contracareze rapid criticile, dar care riscă să pară incoerentă.

Dana Mateescu
Dana Mateescuhttps://revistatreispe.wordpress.com
Dana Fodor Mateescu este absolventă a Colegiului de Jurnalism, precum şi a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A lucrat ca reporter de teren la Radio Uniplus, apoi la Radio 21. A urmat o perioadă bogată de colaborări la cotidienele centrale, ca reporter special – Național, Cronica Română, Adevărul, Dimineața, Gazeta de Sud, Libertatea, 7 Plus, Puterea, dar a scris și pentru revistele Academia Cațavencu, Plai cu Boi, Aspirina săracului, Singurul Atu, Claudia, Povești adevărate, Femeia, Lumea credinței, ș.a.. A debutat cu poezie în anul 2000, în Ziua literară, la cenaclul „Euridice”. A publicat mai multe volume de proză: - „Fetiţele din Cimitirul Roşu” - editura Mateescu; - „Povestiri din Bucureşti” - editura Cartea Românească; - „Tembelă până la moarte” - editura Cartea Românească; - „În pielea goală pe acoperișul fierbinte” - editura ROCART. Volume de poezie: - „Regele cu coroană de hârtie”; - „Poate că melcii au fost odată îngeri”. Cărți pentru copii: - „Inimioară de căţel”- editura Mateescu; - „Aventurile lui Bâz-Bâz cel isteţ” - editura Mateescu.

Share articol:

De același autor:

Disclaimer

„Grupul de Presa Semnal nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Aceste fonduri sunt de fapt ajutoare de stat mascate, cu ajutorul cărora Guvernul "cumpără" presa. Consider ca astfel de "ajutoare" distorsionează piața de media fiind o practică inacceptabila într-o societate democratică. In plus, reafirm faptul că Grupul de Presa Semnal nu are contracte cu partidele politice în afara campaniilor electorale. Campanie care, bineînțeles, va fi marcată corespunzător."
Alin Radu, Director general Grupul de Presa Semnal

Citește și:
SEMNAL